Nieuws

Aalsmeer mede dankzij Hagenaar Tim Bottinga Landskampioen

Door Peter Lotman - Aalsmeer - De landstitel handbal van Aalsmeer kreeg door twee spelers dan toch nog een Haags tintje. Tim Bottinga en Samir Benghanem bepaalden als basisspelers in belangrijke mate het succes van de Noord-Hollandse club.

Ook trainer/coach Bert Bouwer is geen onbekende in Den Haag. Hij speelde in de jaren zeventig bij Hermes en behaalde met dat succesteam in 1978 als speler het landskampioenschap. Het was dus zaterdag in Aalsmeer in meerdere opzichten dus ook een Haags feestje.

Tim Bottinga was tijdens de bekerfinale én vorige week in Sittard al één van de uitblinkers bij Aalsmeer. In de return in eigen huis was de Hagenaar opnieuw met vijf doelpunten nauwelijks af te stoppen. Zijn verwoestende schoten, vaak met meer dan 120 kilometer per uur, verdwenen regelmatig in de kruising achter de Limburgse doelman.

ONVERGETELIJK

Bottinga (24) na afloop glunderend : ,,Ik heb zó lekker gespeeld, maar het winnen van de titel met dit team is onvergetelijk. Ik ben destijds overgestapt van Quintus naar Aalsmeer en ik heb hier zo veel geleerd. Vooral het laatste jaar onder Bert Bouwer ben ik rustiger geworden en heb ik meer overzicht gekregen. Daardoor ben ik een nog completere speler geworden.”

Vorige week ‘stal’ Aalsmeer in de slotfase de overwinning mede dankzij de treffers van Bottinga. Dit keer was de thuisclub vrijwel de gehele wedstrijd de dominante partij. Bottinga: ,,Even kwam Lions nog dichterbij, maar bij 19-13 in de tweede helft wist ik dat het niet meer mis kon gaan. Dit is het mooiste: thuis kampioen worden. We leven nu nog in een roes. Het is bijna niet te geloven.”

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Deel dit bericht