Nieuws

Achilles Bocholt bekomt goede uitgangspositie

Achilles Bocholt bekomt goede uitgangspositie

Door Achilles Bocholt- In een uitverkochte hal in Käerjeng nam Bocholt een sterke start. Onder impuls van een sterke Serge Spooren liep Bocholt snel 2-6 uit en met wat hulp van Roel Valkenborgh stond het rond het kwartier 4 tegen 10. Op dat moment begon de afwerking wat te stokken en ontbond Radojevic zijn duivels, wat de felle thuisploeg op 9-12 bracht. Bocholt begon wat zenuwachtiger te acteren en ondanks dat Wout Winters meerdere treffers liet noteren, stond Käerjeng via Volpi, Hummel en Schroeder bij de rust plots aan de leiding in deze wedstrijd: 17-16.

Damian Kedziora maakte bij de hervatting tot tweemaal toe de gelijkmaker, maar een sterk spelende Trivic nam de Luxemburgers op sleeptouw en bouwde de voorsprong uit tot 23-20 na ongeveer 40 minuten handbal.

Serge Spooren

Op dat moment werd de ommekeer ingezet. Bjorn Alberts pareerde een strafworp en Evert Kooijman zorgde voor 23-21. Bocholt greep het momentum en schoot terug in gang – en in doel – met Damian Kedziora als ongenadige afwerker; de rollen waren bij 25-27 terug omgedraaid. Bocholt verdedigde deze voorsprong met overgave en cirkelspelers Evert Kooijman en Jordi Cremers maakten er zelfs 25-30 van. Een Luxemburgse time-out in minuut 53 brak het Bocholter tempo maar scores van Brecht Wertelaers en Evert Kooijman zorgden ervoor dat de gevaarlijke Radojevic – vooral in overtal - niet de lokale held werd. Bocholt eindigde deze heenwedstrijd met 29-33 en mag in eigen huis op 13 oktober een mooie voorsprong verdedigen.

Kärjeng: Trivic 7, Radojevic 9(1), Volpi 4, Molitor 1, Tironzelli 3, Schroeder 2, Hummel 4

Bocholt: Alberts, Leroy, Wertelaers 3, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 6, Cremers 1, Koninkx, Spooren 6, Valkenborgh 3, J. Lamers, Driesen, Roelants, D. Kedziora 7(2), Meijer

Scheidsrechters: Argyridis – Mouttas (Cyprus)

 

Estudiantes Doornik struikelt bij Europees debuut

Van de redactie– Estudiantes Doornik, eersteklasser uit de Belgische competitie, heeft dit weekeinde de beide duels tegen het Cypriotische Parnassos Strovolou in de Challenge Cup – afgewerkt in eigen omgeving – niet doorstaan. Weliswaar won de ploeg van coach Luc Vercauteren het thuisduel op zaterdag met 31-29 maar een dag later ging de ‘uitwedstrijd’ – voor 600 toeschouwers – nipt verloren met 25-28. Op doelsaldo liggen de Belgen er dus uit.  

Deel dit bericht