Nieuws

Alex Koop: ‘Quintus heeft sterke selectie met jongens die ervoor willen gaan’

AD SPORT / Peter Lotman - Geleidelijk aan beginnen de handballers weer met hun (aangepaste) trainingen. “Eindelijk”, verzucht Alex Koop, de linkshandige hoekspeler van Quintus. “Ik ben blij, dat de training met Quintus weer mondjesmaat is begonnen. Volgens de voorschriften van het RIVM sporten we sinds kort twee keer per week buiten. De groep is in drieën verdeeld: spinning, krachtoefeningen en hardlopen, waarbij we elk half uur omdraaien qua onderdeel.”

Koop, befaamd om zijn trefzekere doelpunten vanuit de rechterhoek én zijn snelle breaks, is eerlijk als hij zegt: “Aan het begin van de Coronacrisis heb ik weinig qua sport gedaan. Eenmaal per week hardlopen, maar na een aantal weken begon ik toch te merken, dat ik lichamelijk achteruit ging. Ik ben toen in mei drie keer per week gaan hardlopen en krachtoefeningen gaan doen. Dat voelde een stuk beter.”

                                                    

De 26-jarige Westlander, werkzaam voor een online marketing bureau in Alphen aan de Rijn, kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. “Als team hebben we een topprestatie geleverd. Daar zag het trouwens aan het begin van het seizoen niet naar uit. Toen liep het aanvankelijk nog stroef. Het kampioenschap van de eredivisie, dat we met Quintus hebben behaald, is voor mij toch wel het hoogtepunt in mijn handballoopbaan tot nu toe. Persoonlijk baal ik van mijn seizoen. In 2018/2019 was ik een halfjaar op wereldreis gegaan en ik hoopte vorig seizoen weer volledig te kunnen meedraaien. Maar door blessures direct aan het begin én halverwege de competitie is het niet geworden wat ik er van had gehoopt.”

Geen blessures

Alex Koop heeft nu zijn zinnen gezet op het nieuwe seizoen. Belangrijk is, dat hij fit blijft en dat valt moeilijk te voorspellen. Net zo goed als hij het lastig vindt aan te geven hoe de competitie voor Quintus gaat verlopen in de vernieuwde, uitgebreide eredivisie. “Op dit moment ben ik blessurevrij, maar ik moet er staan op het moment dat de competitie start, hopelijk in september. En dan maar hopen, dat ik het hele seizoen zonder blessures doorkom. Ik vind het moeilijk te bepalen hoe wij gaan presteren. Belangrijke spelers zijn gestopt of weggegaan. Die moeten worden opgevangen door de rest van het team en een aantal nieuwe krachten. Dat zijn zeker aanwinsten en ik denk, dat wij in de breedte een sterke selectie hebben, maar het moet allemaal ook goed vallen. We hebben wél een selectie met allemaal jongens die er graag voor willen gaan. De motivatie is groot. Wat de trainingsintensiteit betreft, kan dat de prestaties alleen maar ten goede komen.”

De komst van de nieuwe trainer/coach Geert Hinskens wordt door Koop met instemming begroet. “Toen ik voor het eerst hoorde, dat Geert bij ons trainer zou worden, vond ik dat meteen een heel goede keuze van Quintus. Ik heb zelf nog met Geert gehandbald in het eerste team en was altijd onder de indruk hoe tactisch sterk hij was. Samen met Jack van Lier zal hij zeker zijn visie op het spel kunnen overbrengen op ons. Daar kunnen we veel van leren.”

Trouw aan Quintus

In het verleden stond Koop nogal eens in de belangstelling van diverse andere topclubs. Daar is hij nooit op ingegaan en is Quintus steeds trouw gebleven. Dat hoofdstuk heeft hij ook definitief afgesloten. Hij gaat vol voor de club waar hij het al zo lang naar zijn zin heeft. “Ik blijf gewoon lekker handballen bij Quintus, nu en in de toekomst. Ik focus mij vooral op mijn maatschappelijke loopbaan. Het zou mooi zijn als we dit seizoen nogmaals kampioen worden. Dat wordt lastiger dan vorig jaar, want kampioen worden is moeilijk, maar kampioen blijven is nog véél moeilijker. Maar wij gaan er alles aan doen om dat tóch te bereiken.”

cover Alex Koop

foto archief HSP / Patrick Dolkens

Deel dit bericht