Nieuws

Bart Lenders en Judith Fransen Belgische handballers van het jaar

Tijdens de ploegenvoorstelling voor komend seizoen werden donderdagavond in Hasselt ook de Belgische handballer en handbalster van het afgelopen seizoen bekend gemaakt Bij de heren viel de eer voor de vijfde keer te beurt aan Bart Lenders van Achilles Bocholt, bij de dames ging de jaarlijkse onderscheiding naar de Nederlandse Judith Franssen die uitkomt voor Visé

Lenders leidde Bocholt vorig seizoen naar bekerwinst en de eindzege in de Beneluxliga handbal. Daarnaast miste hij met Bocholt op een haar na het kampioenschap. Hij ging in het referendum zijn ploegmaat Bartosz Kedziora en Hasselaar Tom Robyns vooraf. Lenders (36), en momenteel geblesseerd aan de hiel, was al handballer van het jaar in 2000, 2002, 2009 en 2010. Hij is de opvolger van David Polfliet.

Judith Franssen, afkomstig uit het Limburgse Sittard, speelt voor Fémina Visé, dat vorig jaar de beker won maar in een belle het kampioenschap aan Antwerpen moest laten. Franssen (22), die eerder speelde bij Sittardia, V&L en Hasselt en die in Hasselt studeert kwam in het verleden ook voor Jong Oranje uit. Zij haalde het voor Anita Szamosi en Sandra Rugynete (beiden DHW Antwerpen). Franssen volgt Rhino speelster Kristien Leonaers op.

Luc Uten en Mark De Moor werden verkozen tot scheidsrechters van het jaar. Een mooie bekroning overigens voor het einde van hun carrière, want zij gaan zich vanaf volgend seizoen inzetten voor de opleiding van jonge scheidsrechters.

Deel dit bericht