Nieuws

Belgische handballers in het buitenland

Wisselende successen

Door Frits Feuler – In de Franse mannencompetitie werd dit weekeinde een ‘normaal’ programma afgewerkt. De Belgische spelers in Franse dienst kenden wisselende successen in de LNH Divison 2. Thomas Cauwenberghs, Jeroen De Beule en Simon Ooms wonnen met Sélestat met 26-25 van Grenoble. Nathan Bolaers won met ‘zijn’ Limoges tegen Massy: 29-28.

Tom Robyns moest met Strasbourg een nederlaag slikken in en tegen Cherbourg: 33-37.

In poule B van de VELUX EHF Champions League kwam PPD Zagreb thuis, voor 9134 toeschouwers, in actie tegen de Franse topploeg PSG. De ploeg van de Belg Arber Qerimi – één treffer – verloor, na een 9-15 achterstand halverwege, met 21-32. Drie duels leverden één zege en twee verliesbeurten op voor de Kroatische ploeg die volgende week zondag op bezoek in Denemarken bij Skjern.

Arber Qerimi, namens PPD Zagreb in actie tegen PSG

In groep A leidt Vardar na drie duels ongeslagen de ranglijst, voor Barcelona, Rhein Neckar Löwen en Meshkov (allen 4 uit 3). CL-winnaar Montpellier, puntloos na twee duels, heeft het lastig: vanavond speelt de ploeg thuis tegen Kielce (2 uit 2) en heeft twee punten nodig om niet te snel uit het zicht van de kopgroep te raken.

In groep B staat nog een aantal duels open waardoor de tussenstand een vertekend beeld geeft. De komende twee wedstrijdrondes zullen meer duidelijkheid en een eerste schifting.

Deel dit bericht