Bevo eenvoudig naar kwartfinale beker

De handballers van Herpertz Bevo HC hebben zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Beker. In Waalwijk versloeg de ploeg uit Panningen Eredivisionist Red-Rag Tachos na een 17-21 ruststand met 26-38

Het eerste kwartier kon Tachos nog redelijk goed aanhaken maar vanaf 9-11 wam Tachos een lastige fase waarin het moeilijk tot score jon komen omdat de dekking van  Bevo zich goed opstelde. De meeste schoten van de Brabanders strandde dan ook in de dekking. Bevo liep in deze fase dan ook uit naar 10-16. Daarmee was het gat wel geslagen. Tachos probeerde nog een keer de aansluiting te maken maar kwam niet dichterbij dat 15-18 waarna Bevo weg liep naar 16-21 en Tachos de ruststand op 17-21 bepaalde.

In de tweede helft ging het nog tien minuten gelijk op 20-15 maar daarna zakte het niveau bij Tachos langzaam steeds verder weg. Al snel kwam het verschil op acht doelpunten: 20-28 en was de wedstrijd gespeeld. Bevo liep in het laatste kwartier zonder al te veel fysieke inspanningen weg. Via 24-34 plaatste Bevo zich met een 26-38 overwinning voor de kwartfinale van de beker en mag het daarin thuis gaan opnemen tegen JMS Hurry Up.

Tegen de  ploeg uit Zwartemeer heeft Bevo nog wat goed te maken enkele weken geleden verloor met thuis voor de BENE-League nog verrassend  met één doelpunt verschil/