BOCHOLT OVERWINT EERSTE HORDE IN AALSMEER

Door Bocholt / Jörgen Janssenswillen - Gisterenavond wist Bocholt de heenwedstrijd van de halve finale in de BENE-League naar zich toe te trekken. Wat in de eerste helft een eenvoudige(re) overwinning bleek te worden, werd in het slotkwartier toch nog een lastige klus om te klaren. Bocholt hield stand en verwerft zo een prima uitgangspositie voor de wedstrijd van vanavond (19:00 uur) in eigen huis. Het werd 27-29.

Voor het eerste doelpunt was het wachten tot de 4e minuut. Wout Winters met de 0-1 en een paar seconden later al met de 0-2. Bocholt combineerde vlot en Aalsmeer wist niet waar eerst te kijken. Na een kwartiertje stond een mooie 4-8 op het scorebord. Bocholt kon die kloof aanhouden en verder uitdiepen. Met 10-15 gingen onze jongens verdiend met een mooie voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft leek eigenlijk meer van hetzelfde te gaan worden. Aalsmeer stak af en toe de neus eens aan het raam, maar zag Bocholt toch vooral verder scoren. Onder leiding van een sterke Wout Winters, maar bovenal een excellente Serge Spooren, kon Bocholt 6 doelpunten uitlopen. Toen brak het slotkwartier aan. Bocholt kon vanuit de hoeken te weinig scoren en Aalsmeer rook bloed. De Nederlanders kwamen regelmatig nog eens terug tot een doelpunt, maar Bocholt kon alsnog standhouden en greep met een 27-29 eindstand verdiend de overwinning.

Zijn reddingen waren gisteren ontelbaar en van schitterende makelij. Een speciaal woord van dank – niet alleen aan MVP Serge Spooren – maar zeker ook aan Clem Leroy. Met enkele heerlijke reddingen gaf hij onze ploeg vertrouwen en was hij een baken van rust in onze verdediging. Vandaag staat er ons maar een ding te doen: afwerken in eigen huis.

Green Park Aalsmeer: Castien, Besseling (1), Hartog (1), Vink (7), Verbeij, Scholtes, Trainavicius (8/4), De Jong (1), De Knegt, Bottinga (3), Michielsen, Diamond, Van der Ban (1), Vesters (1), Mohlin (4).
Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels, Tielen (1), Winters (5), Mané (1), Spooren (9), Lamers, Driesen (3), Jerry (1), Roelants, Claessens (2), Jaeken, D’Hanis (3/1), Strauven (2), Doms, Klajic (2/1)