Bocholt wint BENE-League voor tweede keer op rij

De handballers van Achilles Bocholt hebben zondagmiddag in de Maaspoort in Den Bosch  als eerste ploeg voor de tweede keer op  rij, in de huidige opzet van de BENE-League competitie, gewonnen. Het werd de derde titel in totaal voor Bocholt dat in 2013 in Houthalen  al eens een keer de Beneluxliga had gewonnen

Na de winst in 2017 tegen OCI-LIONS versloeg de titelverdediger in 2018 opnieuw de Nederlands kampioen. Na de 18-16 ruststand werd het in een bijzonder spannende wedstrijd, waarin Bocholt vanaf  1-2 de leiding in de wedstrijd heeft genomen en die nooit meer uit handen heeft gegeven, 34-31 voor titelverdediger.

OCI‐LIONS begint in zijn vijfde opeenvolgende finale het best aan de wedstrijd. Stavast opent de score maar Wout Winters brengt de stand met een vlijmscherpe counter terug in evenwicht. De toon is gezet voor een eerste helft met heel veel goals en die tegen een hoog tempo gespeeld wordt. Bij 5 -2 slaat Bocholt via Spooren een eerste kloofje om halfweg de eerste helft 5 doelpunten uit te lopen tot 11- 6.

Achilles Bocholt verspeelt dan in 3 minuten zijn voorsprong en ziet LIONS dankzij Ramos terugkomen tot 11-10. Het sein voor Lenders om via een time‐out rust in zijn team te brengen waarna Bocholt opnieuw vier goals uitloopt tot 16 -12. Op slag van rust verkleint LIONS de kloof opnieuw tot twee doelpunten, 18-16.

Achilles Bocholt komt het best uit de kleedkamers en loopt via Spooren, Wertelaers en Kedziora opnieuw  uit naar een voorsprong van vijf doelpunten . 21-16.LIONS kan daar weinig tegenover stellen en scoren pas na acht min hun eerste treffer in de tweede helft via Mario Bergen.  De ploeg van Mark Schmetz geeft niet op. LIONS bijt zich vast in de wedstrijd maar dichter dan twee doelpunten naderen ze niet ondanks dat Luuk Hoiting weer een geweldig wedstrijd stond te keepen een 18 sstops zijn ploeg geregeld voor een grotere achterstand kon behoedde.

Het probleem voor LIONS was het feit dat men gaandeweg de wedstrijd zich steeds meer begon te ergeren aan het fluiten van de scheidsrechters. Mark Schmets noemde het BENE-League onwaardig en vond dat de BENE-League dit niet verdiende.  “Wij hadden het gevoel dat wij  niet tegen zeven spelers moesten opboksen maar tegen negen. Het neemt niet weg dat Bocholt de hele competitie aan de leiding heeft gestaan en dat zij verdient de winnaar zijn. maar zo’n finale verdient de BENE-League niet”.

Na 50 min wedstrijd zorgt de aan zijn vinger geblesseerde Roel Valkenborgh met zijn eerste doelpunt van het weekend voor 29-26. Eén keer nog probeert LIONS een vuist te maken en komen ze op goed 4 minuten voor het einde van de wedstrijd terug tot op twee doelpunten. Maar Kooijman en Kedziora pakken daarna snel alle hoop weg. Achilles Bocholt verslaat net als vorig jaar OCI‐LIONS 34 -31.in de finale van de Final4 en verlengt zijn titel in de BENE-League.

Scores

Achilles Bocholt: Bocholt, Serge Spooren (7), Damian Kedziora (6), Wout Winters (6),  Brecht Wertelaers (5), Evert Kooijman (4), Miha Pucnik (4), Andreas Kittel (1), Roel Valkenborgh (1),

OCI-LIONS: Joao Ramos (8), Nuno Rebelo (8), Ivar Stavast (6), Mario Bergen (3), Ivo Steins (3), Rob Schmeits (1), Bram Versteegden (1),Lino Janssen (1), Interviews