Handbalshop
Celine Michielsen ook volgend seizoen bij Blomberg-Lippe

Celine Michielsen ook volgend seizoen bij Blomberg-Lippe

10 februari 2019, 18:55 uur

Door Frits Feuler – Cirkelspeelster Celine Michielsen speelt ook volgend seizoen voor de Duitse Bundesligaploeg HSG Blomberg-Lippe. Ze heeft haar aflopende contract met één jaar verlengd, dus tot 30 juni 2020.

De in Breda geboren Nederlandse kwam in 2017 over van Metzingen en begon in Lipperland onder moeilijke omstandigheden. Een ziekte hield haar tot aan de zesde speelronde aan de kant. Aan het einde van het vorig seizoen stond ze vanwege een gebroken vinger opnieuw als toeschouwer bij haar ploeg langs de lijn. In dit seizoen bleef de 1.77m lange pivot blessurevrij en scoorde, als een van de dragende speelsters in de ploeg, al 34 keer.

Celine Michielsen, tot 2020 onder contract bij Blomberg-Lippe      foto Blomberg-Lippe

Michielsen startte haar carrière bij Handbal Breda om vervolgens langs Internos, Nieuwegein, Hellas, Trieren Metzingen in Blomburg te landen. Michielsen (24) stamt uit een echte handbalfamilie. “Ik ben blij dat ik voorlopig nog steeds deel uit kan maken van deze mooie club en ben er zeker van dat we nog veel kunnen bereiken,” laat ze op de clubsite weten. “Professioneel en tegelijk familiair, dat waardeer ik enorm,” vertelt ze trots. Twee keer mocht ze het Oranje-shirt om haar schouders trekken.

De club is blij met haar verlengd verblijf. “Ondanks haar nog jonge leeftijd behoort ze al tot de meest ervaren speelsters in de ploeg,” heet op de de site. “Ze neemt verantwoording, ze straalt aan de cirkel een constante dreiging uit en maakt ruimte met haar spel voor de opbouwers,” klinkt het trots uit de mond van trainer Steffen Birkner over ‘nummer 15.’

Ook buiten het handbal verloopt alles voorspoedig voor Michielsen. Als docente lichamelijke oefening is ze inzetbaar op het Hermann Vöchting Gymnasium in Blomberg en geeft les aan kinderen van zes tot tien jaar.

Laatste update: 10 februari 2019, 19:21 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct