Nieuws

Commissie van Beroep EHF handhaaft boetes voor PGE Vive Kielce

Door Frits Feuler– Donderdag deed de Commissie van Beroep van de EHF (Europese Handbal Federatie) uitspraak in de zaak van het Poolse Vive Kielce van 20 december 2018 afgewezen. Aanleiding waren de incidenten die plaatsvonden tijdens de VELUX EHF Champions League-wedstrijd tussen PGE Vive Kielce (POL) en HC Vardar (MKD) ) gespeeld op 14 oktober 2018.

De beroepsinstantie bevestigde alle bevindingen van de Strafcommissie, namelijk:

-          de spelers en officials van de club vertoonden onsportief gedrag door mee te doen aan een ruzie;

-          de club slaagde er niet in alle maatregelen te treffen die nodig waren om de veiligheid en beveiliging in de sporthal te garanderen;

-          de club is verantwoordelijk voor het gedrag van hun supporters die een aanstootgevende en ideologische vlag hebben aangebracht.

Op elke overtreding werd een boete uitgesproken, t.w. € 5.000, € 2.500 en € 7.500, opgelegd voor de bovengenoemde overtredingen, die nu dus bevestigd en als evenredig en adequaat beschouwd werden.

Een beroep op het EHF-Hof van Arbitrage kan binnen 21 dagen worden ingediend.

Komende woensdag is het duel tussen Rhein Neckar Löwen en PGE Vive Kielce (19 uur) in de groepsfase van de Champions League en belangrijk voor de vierde plek in de poule. Arbiters zijn de Denen Martin Gjeding en Mads Hansen. Waarnemer bij deze 'match-of-the-week' is de Belg Klaus Convents. Het duel is via livestream te volgen op http://www.ehftv.com

Deel dit bericht