Nieuws

DALFSEN VERLIEST KOPPOSITIE; HEETEN OP ÉÉN

Bron: Handbal Oost - Dalfsen leed in de tweede divisie A een onverwacht 23-22-verlies uit tegen DSVD 2, dat nog niet zeker is van lijfsbehoud. “Er waren te veel factoren van invloed die we niet in de hand hadden”, baalde trainster Ellen Klumper van Dalfsen.

“Thuis hebben we makkelijk van ze gewonnen, maar nu stond er een heel ander team. Vier of vijf speelsters deden na onze wedstrijd ook met het eerste van DSVD mee. Die speelsters waren ook echt eredivisiewaardig en speelden bijna de gehele wedstrijd. Maar het grootste probleem vormde de harsbal. Die heeft ons genekt. Daardoor ging zoveel mis, we konden de bal al niet eens lekker rondspelen.” Dalfsen staat nu een puntje onder koploper US. Volgende week treffen de beide titelkandidaten elkaar in Dalfsen. “Dan moet het gebeuren”, weet Klumper.

BILLENKNIJPEN BIJ HEETEN

In de hoofdklasse A verschalkte Heeten laagvlieger Zwolle, maar dat ging zeker niet eenvoudig. “We stonden wel de hele wedstrijd een punt of drie, vier voor, maar de laatste vijf minuten werd het erg spannend”, vond Heeten-coach Linda IJsseldijk. “Met drie minuten op de klok kregen we een tweeminutenstraf tegen, dus het was wel even billenknijpen.” Heeten won de wedstrijd uiteindelijk nipt met 24-23. Omdat titelconcurrent Unitas zijn wedstrijd wel verloor, heeft Heeten op doelsaldo de koppositie heroverd. IJsseldijk: “Alles ligt weer open.”

LHC PASSEERT OVERWETERING

In dezelfde klasse was LHC met 26-21 te sterk voor Actief Klazienaveen. Opbouwster Kim IJsseldijk (foto) had met negen doelpunten een groot aandeel in de overwinning. LHC stijgt door de zege naar plek vijf en gaat Overwetering voorbij. De Olstenaren moesten in het thuisduel met SVBO genoegen nemen met een 23-23-gelijkspel. “We misten te veel kansen om afstand te kunnen nemen. Dat had wel gemoeten”, was Overwetering-coach Aldo Nijboer kritisch. “Aan de andere kant: twee minuten voor tijd stonden we twee punten achter. Keepster Kim Visser stopte in die fase een strafworp, dus wat dat betreft mogen we nog blij zijn met een punt.”

GEFLATTEERD VERLIES LETTELE

In de andere hoofdklasse scoorde Lettele 32 doelpunten tegen WHC, maar dat was niet voldoende om de nummer twee van de ranglijst te verslaan. Het werd in Bathmen 32-42. Lettele-trainer Gert Wessels noemde de uitslag geflatteerd, ook al was de ruststand 12-21 in het voordeel van WHC. “Drie minuten voor tijd stonden we er vier achter. Op dat moment zijn we één op één gaan spelen om wat te forceren. Dat pakte dit keer helaas niet goed uit. Over de gehele wedstrijd gezien hebben we wel verdiend verloren. WHC was completer, sneller en effectiever.”

ZEGEKAR ACHILLES DENDERT VOORT

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur was iedereen er klaar voor, een mooie wedstrijd vroeg op de avond en een beperkte reisafstand met de spelersbus. Na aankomst in sporthal De Eendracht in Zwartemeer nog snel een bekertje koffie en op naar de kleedruimte. Gezien de posities op de ranglijst en de belangen voor beide teams beloofde het een mooi duel te gaan worden. Hurry Up / E&O stond met een versterkt team aan de afworp en zal er alles aan doen om dit seizoen niet in de problemen om handhaving in de eerste divisie te garanderen. Door enkele blessures was de teambezetting aan de kant van FilterCare Achilles niet maximaal en hierdoor moest en wilde iedereen dat stapje extra zetten.

De toon was gezet en van meet af aan stond Achilles aan de leiding. Vanuit de goed functioneren dekking werden slimme aanvalspatronen opgezet door Tyrone van Dalen en kon Achilles uitlopen naar 1-3 en 3-7. Hurry Up / E&O zette al snel een eerste time-out om de spelers weer bij de les te krijgen. Het vertrouwen aan de kant van de gasten was groot maar ook Hurry Up / E&O wist een aantal doelpunten op rij te scoren via een “reus” van een cirkelspeler. Mede door wederom schitterend keepers werk van Rens van Kregten werden er vele pogingen tot scoren verhinderd. De opmars van Hurry Up / E&O zette voort en bij een 10-11 tussenstand was het aan de zijde van Achilles tijd om een korte break te nemen en om enkele zaken te herstellen. Cirkelspeler Rob Wiegman was 2 keer op rij effectief en Maik van der Meer wist via 2 7-meters een 10-15 voorsprong op het bord te zetten. De laatste fase van de eerste helft was het toch weer Hurry Up / E&O en wist het een 13-15 ruststand te noteren.

In de rust werden nogmaals de afspraken in de dekking goed doorgenomen en spoorde trainer/coach Tonio van Rhee zijn ploeg aan om vooral aanvallend meer lef te tonen. Mede door de wil bij beide ploegen om voor de winst te gaan werd er op het scherpst van de snede gestreden, waardoor de scheidrechters ook aan de bak moesten. Mede door de tijdelijke uitsluitingen en bestraffingen bleef het een fysiek pittig maar ook een fair duel. De stand bleef dicht bij elkaar maar gedurende de gehele wedstrijd was het toch Achilles dat aan de goede zijde van de score stond. Via tussenstanden van 14-17 , 17-19 en 20-22 bleef het een spannende strijd. Zowel verdedigend als aanvallend was Maik van der Meer weer op dreef en was het keeper Rens van Kregten die op het moment dat Hurry Up / E&O vanwege een tijdelijke uitsluiting zonder keeper speelde het doel van de tegenstander wist te vinden.

Bij 22-25 met nog enkele minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld te zijn echter Hurry Up / E&O wilde nog van geen opgeven weten. Een tactisch spel met time-outs en wisseling in aanval en dekking hield Achilles op de been. Bij een 25-25 stand was het wederom Maik van der Meer die op beheerste wijze een dik verdiende 7-meterworp wist te benutten waardoor de eindstand van 25-26 werd behaald. In deze fase had de winst beide kanten op kunnen vallen, maar Tonio van Rhee vond dat gezien het score verloop over de gehele de 2 punten dik verdiend mee naar Apeldoorn zijn gegaan. A.s zaterdag ontvangt Achilles (20:45 uur) Simons/ HV Artemis ’15 uit Doetinchem in de Mheenhal te Apeldoorn.

DE STATITIEKEN:
Eerste divisie, dames
Wijhe’92 – Westsite AFGELAST DOOR WESTSITE
Foreholte – Kwiek 2 25-32 (12-18). Doelpunten Kwiek 2: Emma Tuinte 8, Meike Damhuis 6, Farah ten Bärge 4, Lobke Hagen 4, Fleur Spoolder 3, Lieke Velthausz 3, Milou Strijdveen 2, Pien Nollen, Kyra Stege.
Eerste divisie, heren
Hurry Up/E&O 2 – Achilles 25-26 (13-15). Doelpunten Achilles: Maik van der Meer 8, Tyrone van Dalen 5, Lars Idema 4, Timo Jonker 3, Luuk Groenewoud 2, Rob Wiegman 2, Rens van Kregten, Rick Tingen.
Tweede divisie A, dames
DSVD 2 – Dalfsen 23-22 (10-9). Doelpunten Dalfsen: Lissa van Dam 6, Louise de Roode 4, Julia Booijink 2, Lianne Holterman 2, Finn Teters 2, Daniëlle Wendt 2, Lieke van Westing 2, Femke Beumer, Merith Ganzeboer, Merle Marsman.
Hoofdklasse A, dames
Overwetering – SVBO 23-23 (13-13). Doelpunten Overwetering: Moniek Bos 6, Iris ten Broeke 6, Fenna Nijland 5, Romée Groot Koerkamp 2, Eline Schutte 2, Rowy Slijkhuis 2.
Heeten – Zwolle 24-23 (14-11). Doelpunten Heeten: Lisa Maatman 10, Emma Schoorlemmer 8, Kelly Wichers Schreur 3, Amèl Blom 2, Linet Slinkman.
Nieuw Heeten – SDOL 16-27 (7-13). Doelpunten Nieuw Heeten: Linsey Hazelhekke 7, Else Lamers 3, Laura Schoneveld 3, Rachel Kruiswijk, Dilana Schrijver, Iris Wuestman. Doelpunten SDOL: Roos Kortstee 6, Nicole Bons 5, Anna Alferink 4, Isa ten Broeke 4, Inge Lugtenberg 4, Dominique Hemmink 2, Nine Kruiper 2.
LHC – Actief Klazienaveen 26-21. Doelpunten LHC: Kim IJsseldijk 9, Jolin van den Berg 7, Marion Hendriks 3, Paula Kogelman 2, Noor Wessels 2, Veere Wilms 2, Jill Neppelenbroek.
Hoofdklasse B, dames
Lettele – WHC 32-42 (12-21). Doelpunten Lettele: Bianca Klein Koerkamp 8, Marjolein Westerbeek 7, Lenneke Groot Koerkamp 6, Ambert Zandbelt 6, Anouk van Rossum-Schiphorst 3, Amilia Aarnink 2.
Duiven – Voorwaarts 33-26 (17-11). Doelpunten Voorwaarts: Romy ten Cate 8, Nikki Teunissen 7, Chantal Deijk 5, Lieke Havekes 3, Lisa Zwienenbarg 2, Lara Baltes.
Eerste klasse Oost, dames
Wijhe’92 2 – HHZD 29-32.
Artemis’15 – CVO 23-20.
Huissen – ABS 21-26.
Holten – HCL 23-24 (12-14). Doelpunten Holten: Karlijn 6, llse Klaasses 4, Lisan Aanstoot 3, Anne Rechterschot 3, Rikke Drenth 2, Julia Hanevelt 2, Famke Ulfman 2, Luca Veldmaat.
Angeren – Haarle 20-20.
Ha-STU – Kwiek 3 16-23.
Eerste klasse Oost, heren
Heeten – Artemis’15 2 38-17.
Tweede klasse Oost, dames
Schalkhaar – Wesepe 25-29 (12-14). Doelpunten Wesepe: Marleen Spikker 7, Jolien Koerhuis 6, Noëlle de Bone 5, Ellen Duchatteau 4, Silke Kok 3, Aniek Middeldorp 3, Moniek Jansen.
Duiven 2 – LHC 2. 36-27
Huissen 2 – Zwolle 2 14-18.
Overige wedstrijdverslagen: zie www.handbaloost.nl
Uitslagen en standen: www.handbalstartpunt.nl/uitslagen
Deel dit bericht