Deens bekeravontuur Smits en Knippenborg voorbij

Holstebro door Viborg uitgeschakeld in achtste finale

Van de redactie - Het bekeravontuur van Inger Smits en Lynn Knippenborgh met hun ploeg Holstebro is in de achtste finale afgelopen. Viborg was, na een 10-15 voorsprong bij rust, uiteindelijk met 26-31 te sterk. Afgelopen seizoen verloor Holstebro ook tweemaal in competitieverband van Viborg. Op 7 november treffen beide teams elkaar weer voor de competitiepunten.

Voor bijna 800 toeschouwers kon de thuisploeg tot 6-6 gelijke tred houden. Via 7-8 en 8-11 zetten de gasten een tussensprintje in naar 10-15. Kwelgeest aan de cirkel bij de gasten was de fysiek sterke Stine Bodhold die zeven maal doel trof.

Het verschil schommelde ook in de tweede helft rond de vijf, zes treffers. Even kreeg de thuisploeg wat hoop toen men tot 23-26 naderde. Maar de tijd was tekort voor de ploeg van trainer Krautmeyer om erop en erover te gaan.

Topscoorster bij de thuisploeg werd hoekspeelster Mathilde Hylleberg met zes treffers. Inger Smits scoorde vijf keer, Lynn Knippenborg was tweemaal succesvol.