Nieuws

Eredivisie begint aan slotstuk competitie

Van de Redactie – Woensdagavond starten de teams van Borhave en VZV en met hun vooruitgeschoven duel in de ‘best of two-serie’ voor een plek in de volgende ronde van de kampioenspoule. Vooruitgeschoven, omdat de ploeg van ’t Veld in het weekeinde Europees speelt tegen het Spaanse Granollers. Ook de return vindt midweeks plaats, op woensdag 4 maart. De winnaar wacht het tweeluik in de halve finale met HandbaL Venlo.

SEW – de nummer vijf – trapt zaterdag af tegen nummer vier, Quintus. Ook in deze beide ontmoetingen geldt het ‘knock-out-systeem’: de verliezer doet niet meer mee om de titel. Zaterdag 7 maart is de return in Kwintsheul. De winnaar neemt het in de halve finale op tegen regerend kampioen VOC.

VZV moest op de slotdag bij HandbaL Venlo een 27-25 nederlaag incasseren en verspeelde daarmee de tweede plek die, samen met VOC, plaatsing in de halve finale zou hebben opgeleverd. Borhave eindigde als zesde, met 13 punten uit 18 duels. Evenveel als V&L dat op basis van een minder doelsaldo naar de degradatiegroep werd verwezen.

In competitieverband won ’t Veld tweemaal: uit met 25-28, thuis met 31-20. Of beide uitslagen garant staan voor een plek bij de beste vier ploegen die om de landstitel gaan spelen, is met deze drukke weken voor de boeg even afwachten.

In die degradatiegroep start V&L met de maximale bonuswinst van vier punten met een uitduel bij DSVD. In Twello treffen de beide debutanten van dit seizoen elkaar. Onnodig te zeggen dat puntenwinst voor iedere ploeg in deze zenuwslopende periode meer dan welkom zijn. De nummer tien daalt af naar de eerste divisie.

Voordeeltje voor deze vier ploegen: alle ploegen zijn direct geplaatst voor de 1/8 finales van de nationale beker in het seizoen 2020/2021.

Stand: 1. V&L 4, 2. Volendam 3, 3. Voorwaarts 2; 4. DSVD 1.

cover Borhave blij met overwinning

foto archief HSP

Deel dit bericht