Foreholte 2 pakt kampioenschap en promoveert naar Tweede divisie

Ongeslagen, werden de reserves van de eredivisionist Foreholte uit Voorhout  afgelopen  weekend kampioenen in de  Hoofdklasse D en sluiten daarmee het seizoen grandioos af met een promoveren  naar de Tweede Divisie. Daarmee kan het tweede team  mooie aansluiting aan het niveau van team  dat uit komt in de eredivisie .

De voorlaatste wedstrijd was afgelopen zaterdag in sporthal  de Tulp in Voorhort tegen SC Twist uit Vlaardingen. Zij staan op de achtste plek en de uitwedstrijd werd met 20-24 gewonnen.  Het begon moeizaam in de eerste twintig minuten en na een 13-9 ruststand won Foreholte 2 met 24-11.

Foreholte kende een slechte start. Twist wist met fel, snel, beweeglijk en gevarieerd handbal. Foreholte verzuimde regelmatig de vrije kansen te verzilveren en verdedigend lieten ze zich afleiden door de aanvallende aspiraties van hun tegenstander. Veel hadden ze te danken aan het vele goede keeperswerk van Williënne van de  Plas en in de tweede helft van junior Romy Verweij. Halverwege de eerste helft was de stand nog steeds gelijk, 6-6, maar na twintig minuten zag je de vaardigheden bij de bezoekers afnemen. Foreholte ging op een andere manier verdedigen en beetje bij beetje namen zij afstand. Door een paar zeven meters en enkele snelle breaks was het 13-9 bij rust.

SC Twist dat heel laat uit de kleedkamer kwam, kon niet waarmaken hetgeen ze waarschijnlijk van plan waren in de tweede helft te gaan doen . Ook Foreholte liet het in zoverre afweten, dat ze 33 doelpogingen nodig hadden om elf doelpunten te scoren. En hier zaten volledig vrije kansen.. Daar stond tegenover dat  het verdedigend in orde was waardoor  ook Twist erg veel moeite met scoren had. Zij kwamen tot slechts twee  doelpunten  in de tweede helft.

Het team van trainer coach Gert-Jan van der Lans, met overwegend jeugdige handbalsters, wist goed te profiteren van onder andere  overtalsituaties en na veertig minuten was het 18-10. Door de vele gemiste kansen was het tien minuten later slechts 20-11. In de laatste fase ging het wat beter en konden de speelsters feest gaan vieren na de ruime 24-11overwinning.

Voor Foreholte scoorden: Nikki van de Post 6, Merel van Drueten 5, Anouk Zwaan 4, Anabel Arroyo 3, Manon Morriën en Noëlle Vos beide 2, Mariska Poot en Feline Verweij beide 1 en Lot van Kampen, Lisanne Ruiter, Romy van Duin en Dana Cornelissen completeerden het kampioensteam.