Fuchse Berlin wint voor tweede keer de EHF Cup

Voor de tweede keer in de geschiedenis van hun club hebben de handballers van Fuchse Berlijn afgelopen zich weekend tot winnaar gekroond van de EHF Cup. In de finale in de Getec Arena in Magdeburg hadden de hoofdstedelingen de overhand en versloegen het  Franse St. Raphael Var Handball na een 13-14 ruststand met 28-25

Beste doelpuntenmaker van de wedstrijd was de voor Fuchse uitstekende spelende Zweed Mattias Zachrisson met negen doelpunten en Raphael Caucheteux met acht doelpunten bij St. Raphael Var. Paul Drux en Hans Lindberg scoorden ieder zes doelpunten terwijl de Wit Rus Artsem Karalek en de Spanjaard Daniel Sarmiento Melian scoorden beide vier keer voor hun Franse ploeg

St. Raphael Var kwam het beste uit de startblokken en scoorde in de 6e minuut via Artsem de 3-0. Fuchse herpakte zich snel en kwam met vijf doelpunten op rijd via 3-3  op een 3-5 voorsprong door drie doelpunten van Drux een treffer van Zachrisson in de 13e minuut. De Fransen konden even aanhaken maar vanaf 5-6 liepen de Duitsers weer weg naar 5-9 (18’) Tot 8-12 hield Fuchse de voorspong vast maar vier minuten voor het einde van de eerste helft  scoorde St. Raphael Var toch weer de aansluitingstreffer door Xavier Barachet: 11-12. Gerust werd er vervolgens met 13-14.

In de tweede helft liep Fuchse Berlin meteen weer weg bij de tegenstander. Via Drux en tweemaal Zachrisson werd al weer snel 14-18 en niet veel later ook 15-20 (40’). Ondanks dat de Franse zich weer probeerde terug te vechten in de wedstrijd kwam men niet dichterbij dan twee doelpunten: 20-22  werd het door Artsem met nog tien minuten te spelen. Anderhalve minuut later moet de Deen Lynggaard met zijn derde tijdstraf voor St. Raphael Var van het veld maar de Franse ploeg weet in ondertal de achterstand op twee doelpunten te houden:22-24. Dan staat Fuchse met nog vijf minuten te spelen toe en ondanks een ondertal situatie voor de Duitsers weten ze uit te lopen naar 22-26.

Met nog iets meer dan vier minuten op de klok geef St. Raphael Var nog niet op en met drie doelpunten op rijd weet men weer de aansluitingstreffer te scoren: 25-26. Veertig seconden later scoort Zachrisson de belangrijkste  treffer voor Berlin (25-27). Als men dan weer de bela verovert neemt Berlin een time-out en is het daarna Drux die de wedstrijd definitief in het slot gooit in het voordeel van Fuchse Berlin, dat met 25-28 voor de tweede keer de EHF Cup wint.