Nieuws

Geen promotie voor Oranje U18 jongens

Versteijnen en Kleijkers in All Star Team

Door Redactie - Na zware 28-18 nederlaag tegen Tsjechië zit er voor de Oranje U18-ploeg van coach Erwin Kippers geen promotie meer in naar de A-categorie. In de strijd om de 'ereplaatsen' neemt Oranje het vanmiddag (17.15 uur) bij het Championship groep B in Oostenrijk nog op tegen Turkije.

Die troostfinale eindige in Nederlands voordeel: na een ruststand van 20-11 denderde de ploeg van Kippers ook in de laatste dertig minuten driftig door en finishte op 41-30.

Een duidelijke zege, dat wel. Maar te weinig om promotie naar de A-groep af te dwingen en daarmee samenhangend een ticket voor het EK voor A-landen.

Niels Versteijnen en Martijn Kleijkers hebben met Oranje U18 niet alleen een bronzen plak verdiend op het EHF Championship. Ook hebben zij een plek bemachtigd in het Allstar Team.

Een paar weken terug stond Versteijen met U20 ook al op het EHF Championship, waar hij ook al eens werd uitverkozen tot beste speler van de wedstrijd. Dit toernooi was het drie keer raak en met 52 doelpunten werd Niels de tweede beste topscorer van het toernooi. Hij werd door veel tegenstanders als meest gevaarlijke speler gezien. Wat leidde tot veel persoonlijke dekking. Ondanks dat heeft Niels een supergoed toernooi gespeeld en is beloond met de titel beste rechteropbouwer én is daarbij ook verkozen tot 'most valuable player'(MVP).

Cirkelspeler Martijn Kleijkers kon op meer speeltijd rekenen dan in eerste instantie verwacht. De tijdige blessure van medecirkelspeler Lars Kooij leidde ertoe dat Martijn zijn handbaltalent kon laten zien en veel doelpogingen mocht omzetten in doelpunten. Ook in de dekking was Martijn dit toernooi een belangrijke schakel in het middenblok voor Oranje. Martijn werd verkozen tot beste cirkelspeler van het toernooi.

De finale werd gewonnen door het thuisland. Oostenrijk won, na een 12-7 ruststand, uiteindelijk met 23-17 en promoveert naar de A-groep.

Deel dit bericht