Nieuws

Gergo Lovas keert terug bij Bevo

De 24-jarige Gergö Lovas uit Roermond keert na twee jaar terug bij Herpertz Bevo Hc. De handballer speelde de afgelopen twee seizoenen bij het Hongaarse Veszprémi KKFT.

Lovas speelde bij handbalgrootmacht Veszprém in het opleidingsteam, welke uitkomt in de eerste divisie in Hongarije. Hij heeft het de laatste jaren prima naar zijn zin gehad en leerde sportief en technisch gezien veel bij. Hij trainde in Hongarije onder diverse handballegendes waaronder József Éles, topscorer allertijden van Veszprém.

Na het droevige overlijden van zijn moeder en oud Swift-handbalster Zsuzsanna Lovas-Nagy in september 2016, vond Gergö het weer tijd om huiswaarts te keren. “Ik heb in twee jaar tijd heel veel geleerd, ook op mentaal gebied. Ik speelde met veel oud Hongaarse internationals, maar ik wil weer graag naar huis, ook voor mijn vader”, vertelt Gergö Lovas. De linkshandige opbouwer/hoekspeler begint bij Bevo Hc in het opleidingsteam uitkomende in de eredivisie, en wil zijn waarde bewijzen en doorstromen naar de BENE-Leagueploeg.  

  

Deel dit bericht