Nieuws

Gjerpen behaalt eisen voor volgend seizoen in Noorse Eliteserien

Van de Redactie- Een chaotisch Gjerpen-jaar werd donderdag afgesloten met een gelukkig nieuw gevoel. De elite-licentie voor komend seizoen is in orde bevonden door de Noorse Handbal Bond. Kern van alle voorwaarden: iedere club start met een positief saldo bij het begin van het nieuwe jaar om de komende licentie te verkrijgen. Larvik HK en Frederikstad Ballklub, eerder nog tegenstander van Dalfsen in de EHF Cup, hebben nog wat werk te verzetten!

 

Annick Lipman               foto Gjerpen

Gjerpen, de club van Nathalie Hendrikse en keepster Annick Lipman, heeft de afgelopen maanden gestreden om te vechten voor een positieve uitslag. Immers, de handbalfederatie vereist dat ze alle papieren vóór 1 januari 2019 hebben. Donderdag was verheugd aan te kondigen dat Butikkpartner een bedrag van zes cijfers invoert en ervoor zorgt dat de handbalclub nu eindelijk zwarte cijfers ziet in het bankboek. Dus kwam het laatste restje van de tweer miljoen budget die de club sinds afgelopen zomer moest behappen, in bezit.

Afbeeldingsresultaat voor gjerpen HK Skien

Gjerpen, seizoen 2018-2019      foto Gjerpen

“Dit is erg lekker. We hebben een tijdje een gesprek gehad met Butikkpartner, maar we wisten niet of er iets mogelijk was. We zijn natuurlijk erg blij met hun bijdrage. Storepartner is al een sponsor bij ons, dus dit komt er nog bovenop. Geweldig,”zegt voorzitter Helene Røsholt.

Vasthouden

Nu is het zaak om de controle over de financiën vast te houden. Voor een dergelijke reddingsactie, waaraan zowel het bedrijfsleven, particulieren als de gemeente het afgelopen jaar hebben deelgenomen, kan de club alleen maar dankbaar zijn.

 

Nathalie Hendrikse                 foto Gjerpen

"We zullen in het nieuwe jaar een bestuursvergadering houden en dan zullen we doorgaan met plannen, nu moeten we deze stap waarmaken, iets wat de club uiteraard ook eerder had moeten doen."

Daarom is die eis van de handbalfederatie ook gekomen, omdat te veel clubs een slechte boekhouding voeren. “Ons voordeel is dat we een van de minst dure clubs zijn, zonder schulden. Veel clubs hebben miljoenen om te investeren, maar wij niet,” aldus Røsholt.

De club moet specifiek met sponsors samenwerken en volledige transparantie geven over budget en boekhouding zoals de afgelopen maanden al in gang is gezet. “Spelen met open kaarten richting de sponsors,” aldus Røsholt.

Budget

Of het nu de laatste keer is geweest dat Gjerpen de boer op is gegaan en om geld heeft gevraagd? "We leven door om geld te vragen,” lacht Røsholt. "We zijn volledig afhankelijk van sponsors, omdat het ons hele budget is. Maar op deze manier, tenminste zolang ik de clubvoorzitter ben, zullen we er alles aan doen om het opnieuw te vermijden. Een reddingsactie, de belangrijkste is een nog beter financieel beheer.”

November, feest na de zege op Molde

Het is ongetwijfeld een chaotisch Gjerpen-jaar geweest. Op de vloer is het goed gegaan, zelfs heel goed. Maar er waren ook minpunten. “Allereerst moesten we dus om geld vragen, daarna verdween hoofdtrainer Ketil Arntzen onder vanwege een interne ruzie. Daarna had de club alle aandacht nodig bij de reddingsoperatie. Het is voor mij persoonlijk een steile leercurve geweest. Heb me een aantal dagen afgevraagd of het dat allemaal waard was. Ik heb een aantal vrienden die me adviseerden als voorzitter van Gjerpen niet verder te gaan omdat het een moeilijke taak was en dat het risico om niet te slagen te veel was dat mijn reputatie te boven ging. Maar we hebben dit samen gedaan en er zijn er veel in het bestuur die hard hebben gewerkt om dit mogelijk te maken.”

Rustig vaarwater

Velen hebben Gjerpen geholpen om eindelijk in rustig vaarwater te komen en uitkijken naar 2019. "We zien het belang van Gjerpen in de elite-serie, evenals vele andere sponsors. We willen er ook voor zorgen dat de speelsters zich nu op de sport kunnen concentreren, het zijn voorbeelden voor veel jonge mensen die zich op hen kunnen richten. Dat is goed, dan kunnen ze helpen meer jongeren aan het sporten te krijgen in plaats van andere dingen die niet zo goed zijn. Daarom ook vonden we dat dit heel correct was,” zegt een van de hoofdsponsors in de media. "Nu hopen we maar dat Gjerpen volgend jaar de ingezette lijn kan volhouden, zodat er geen nieuwe ronden voor geld hoeven te worden gemaakt. Maar we  beseffen nu dat het belangrijk was om een ​​beetje extra bij te dragen.”

Zondag 6 januari gaat de competitie verder voor Gjerpen met een thuisduel tegen Byasen. Gjerpen bezet met 4 uit 8 de tiende plek, Byasen met 8 uit 8 op plek zes. Molde, de ploeg van Martine Smeets en biondscoach Helle Thomsen, 7 uit negen, voldoende voor de huidige plaats 8.

Deel dit bericht