Nieuws

Hastu investeert in topsport herenhandbal regio Nijmegen

Na een succesvolle afsluiting van het seizoen 2016/2017 in de Tweede Divisie B, waar Hastu als debutant een mooie derde plaats behaalde, maar waar ook afscheid genomen moest worden van zeven gerenommeerde spelers, gaat Hastu nu verder met een herenteam in de Tweede Divisie dat volledig zal bestaan uit studenten. Op dit moment wordt dan ook door het begeleidingsteam bestaande uit Alex Plum en Cor Verhoeven hard gebouwd aan de selectie van volgend seizoen.

Niet alleen gaat Hastu komend jaar bouwen aan een nieuwe, jonge en talentvolle ploeg, ook gaat de vereniging proberen het topsportklimaat voor herenhandbal in de regio Nijmegen verder uit te bouwen. Waar Nijmegen rond de eeuwwisseling op Hastu na (dat destijds in de derde klasse van de afdeling speelde) volledig handbal-loos was, is het tegenwoordig een groeiende sport in de Waalstad: Hastu wil hier voor de studenten die op een prestatief niveau willen handballen graag haar steentje aan bijdragen.

Door de trainers Dick Richards en Alex Plum is een plan ontworpen dat voorziet in drie doelen:

  1. De promotie van het handbal algemeen in de regio,
  2. De ontwikkeling van de talenten uit de regio  
  3. Het handbal als prestatiesport ontwikkelen op landelijk niveau in de regio Nijmegen.

 

Uiteraard kan dit alles niet tot stand worden gebracht zonder een bekwaam technisch team. De coaches Dick Richards en Alex Plum (beiden TC4 trainers) verzorgen de trainingen en coachen de selectieteams, Edwin Spierings neemt als ervaren keeperstrainer de doelverdedigers voor zijn rekening en fysiotherapeut Arjan Hermsen verzorgt de mogelijke blessures bij dames en heren. Om bij de heren de nodige organisatorische ondersteuning te bieden is Cor Verhoeven bij het geheel betrokken als teammanager. Samen met Alex Plum zorgt hij voor de aansturing van de herenploeg.

Niet alleen in de competitie wordt er de laatste jaren gepresteerd. Op het GNSK (het Nederlands Studentenkampioenschap) wist Team Nijmegen (met een grote delegatie Hastu-spelers) in de laatste 5 jaar maar liefst 4 keer de overwinning binnen te slepen bij het handbal met sterke selecties bij zowel heren als dames (Wij berichtte) .

Ook op de EK’s voor studenten laat Nijmegen zich zien, en komt daar uit als hét vertegenwoordigende team voor Nederland tegen ijzersterke (vaak professionele) tegenstanders. Ook aankomend seizoen (juli 2018) mag Team Nijmegen weer een afvaardiging van team sturen en wel naar het prachtige, zonovergoten Coimbra in Portugal! Deze zomer gaan de dames van Team Nijmegen al een voorproefje nemen tijdens het EK studentenhandbal in het Spaanse Antequera. (Wij berichtte daarover reeds)

Natuurlijk blijft Hastu naast het sporten wel een studentenvereniging, waardoor gezelligheid en studie ook een belangrijke rol spelen. Geregeld worden er leuke activiteiten georganiseerd voor en door de Hastu-leden, zoals kroegentochten, een pubquiz, een ledenweekend, Sinterkerst en nog veel meer activiteiten waar de Hastu-familie zich van zijn gezelligste kant laat zien. Ook handbal-gerelateerde activiteiten ontbreken niet: het eigen Hastu-toernooi is altijd één van de hoogtepunten, net als het bezoeken van andere (studenten)toernooien of tripjes naar buitenlandse handbaltoernooien!

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de herentak van Hastu Nijmegen, waar Alex Plum en Cor Verhoeven al een paar mooie aanwinsten hebben mogen begroeten, waaronder een paar internationale. Maar beide zijn ook realistisch: om op lange termijn op een hoog niveau te blijven acteren is een brede selectie nodig. Momenteel staat er een leuke, gezellige groep op het veld die prestatief handbal graag combineert met gezelligheid en een sterk teamgevoel. Dus: Zoek jij als student nog een handbalploeg in Nijmegen en wil je prestatiesport combineren met je studie en onderdeel uitmaken van de Hastu-familie? 

Deel dit bericht