Nieuws

Helma Meijerman stopt als trainer-coach

Helma Meijerman stopt als trainer-coach

Trainer-coach Helma Meijerman gaat Voorwaarts verlaten

Door Voorwaarts - Bezig aan haar 4e seizoen als trainer-coach van Fit & Fun Voorwaarts Dames 1, heeft Helma Meijerman besloten aan het eind van seizoen 2018-2019 te stoppen. Als je op dit moment de regionale sportpagina’s volgt zien we dat het schering en inslag is ten aanzien van trainers mutaties.

Helma heeft twee taken bij Voorwaarts: zij is trainster en coach. Voor velen een logisch gebeuren maar bij een aantal verenigingen zijn deze taken gescheiden.

Meijerman, een bevlogen persoon die ook in het 4e seizoen zorgt voor veel variatie en mooie opdrachten om de speelsters te prikkelen en te verbeteren. Veel speelsters hebben al meerdere keren aangegeven dat de trainingen veel vragen maar je er ook altijd een voldaan gevoel van krijgt. De conditie van onze dames van Fit & Fun Voorwaarts is vaak doorslaggevend in de wedstrijden. Zo wisten zij afgelopen zaterdag nog een achterstand van 5 doelpunten om te zetten in winst door de laatste fase als terriërs over het veld te razen. De opkomst van de trainingen bevestigt ook bovenstaande. Er zullen maar een paar teams zijn die zo’n hoog opkomstpercentage hebben als Voorwaarts 1. Belangrijk bij goede trainingen is ook aandacht voor blessurepreventie. Door de inzet en passie van Helma en de speelsters staat er nagenoeg wekelijks een fitte selectie.

Helma Meijerman stopt na dit seizoen bij de vrouwenploeg van Voorwaarts     foto Voorwaarts

Een ander facet is de coaching. Dit is een geheel ander onderdeel van het spelletje. Hier zitten op de tribune diverse stuurlui die het allemaal beter weten en de coach overladen met tips. Voor een coach is het dan niet altijd even eenvoudig om te beslissen.

Onze coach heeft het drie seizoenen prima gedaan: 1e seizoen 2e divisie een goed resultaat, een aantal uitwedstrijden met hars die lastig waren. 2e seizoen met vlag en wimpel kampioen en promotie naar de 1e divisie. Vorig seizoen een ongekend topjaar met nacompetitie en tot de laatste speeldag kans op promotie.

Dit seizoen? Grote klasse. De eerste speelronde zit erop en zondag starten we met de terugronde. 13 wedstrijden 24 punten. 1 keer verlies maar, veel overtuigende wedstrijden. In de beker 2 keer gewonnen.

Helma is een goede coach die best wel eens wat star is maar vaak goede oplossingen heeft neergezet waardoor de speelsters alsnog de punten wisten binnen te slepen. Bij deze de oproep naar alle speelsters en ons publiek, steun Helma en de meiden om het seizoen op een prachtige wijze af te maken. De meiden verdienen het maar, zeker ook Helma zal 100% zorgen voor een optimale prestatie.

Helma, bij deze nu al bedankt voor al je inzet en kwaliteit als trainer-coach voor vier seizoenen bij S.V. Voorwaarts Top handbal. Sprekende namens de hele afdeling: ‘Wij zullen je straks missen qua persoon en leider van ons eerste team. Daarnaast zullen we ook jouw eigen supportersclubje missen. Was vier jaar geleden wel een enorme verrassing dat we plotseling extra publiek kregen die zich ondertussen tot de harde kern van de supporters hebben genesteld.

Voorwaarts zal in de toekomst ongetwijfeld weer een keer spelen tegen jou met een ander team en dan gaan we genieten van snel, dynamisch en vooral leuk handbal.

Succes bij je volgende team!

Deel dit bericht