Nieuws

Henk Groener verliest ervaren pion uit Duitse nationale ploeg

De aanvoerster van de Duitse nationale vrouwen handbalploeg Anna Loerper heeft vandaag haar afscheid aangekondigd als international. De 237-voudige Duitse international en momenteel speelsters van SG BBM Bietigheim speelt op 6 juni in de Olympiahalle in München haar laatste interland tegen Polen.

De aderlating die de Duitse nationale ploeg na het thuis WK van afgelopen december heeft moeten laten was al enorm. Tien speelsters uit de WK selectie beëindigden na het WK hun interlandcarrière. Nu voegt zich daar een volgende speelster bij. Loerper wil zich volgend seizoen volledig gaan concentreren op de doelen bij Bietigheim en beëindigt dan ook na dertien jaar haar carrière bij de Duitse ploeg.

De 33-jarige Loerper, wienst carriére begon bij TV Kempen  en vervolgens via 8 jaar Bayer Leverkusen, TTH Holstebro, VfL Oldenburg, TuS Metzingen en in januari naar SG BBM Bietigheim overstapte, kijkt dankbaar terug en met veel verwachting  ook vooruit: "De ombouw van de nationale ploeg na het WK is enorm, Ook ik heb met de gedachte speelde dat het WK in eigen land het einde van mijn carrière zou kunnen zijn. Maar door het voor lange tijd uitvallen van Kim Naidzinavicius wilde ik de ploeg toch helpen zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap. Hopelijk zullen we volgende week samen dat doel te bereiken.

Ik ben zeer dankbaar dat ik dertien zeer bewogen jaren het DHB-shirt  heb mogen dragen. Ik wens de nieuwe bondscoach Henk Groener het allerbeste bij het bouwen aan een nieuw krachtig damesteam.  

Deel dit bericht