Nieuws

Houten zet kroon op een mooi seizoen

Geldschieter Dick Jacobs ziet zijn droom waar worden

Van de Redactie – De titel in de eredivisie bij de mannen én promotie naar de BENE-League zijn voor Stipt Payroll Houten. Met een 32-17 zege op de reserves van Aalsmeer zette de ploeg van coach Rick Louw een unieke prestatie neer in de clubgeschiedenis. In het uitduel werd in De Bloemhof nog gelijk gespeeld (Achtervolger Hellas dat wekenlang met de formatie uit Houten om de bovenste plek speelde, heeft het nakijken.

PROFICIAT AAN HOUTEN! KAMPIOEN EREDIVISIE EN PROMOTIE NAAR BENE-LEAGUE!

Foto Ils Pattipeilohy

Opmars

Zeven jaar geleden speelde Houten nog onopvallend mee in de tweede divisie. De ploeg klom vervolgens naar de top van de vaderlandse competitie, mede onder leiding van Dick Jacobs die veel geld in de club stak en een compleet nieuwe sporthal (The Dome) liet bouwen. “Ik ben super trots op de mannen!” uitte het zijn vreugde voor de microfoons van RTV  Utrecht. Coach Rick Louw waardeert de inzet van de mecenas. “Dankzij hem is er zoveel mogelijk. Hij heeft het handbal in Utrecht een enorme boost gegeven. Hij mag nu elke keer mee met de bus naar België!”

Vorig seizoen was Houten ook als eerste in de eredivisie geëindigd maar kwam via de nacompetitie niet dat beoogde stapje hoger naar de grensoverschrijdende competitie.

De Bruijn

Na een helft tegen Aalsmeer (17-9, met zes treffers van Stijn Hoefnagels) kon de champagne feitelijk al worden ontkurkt. De tweede helft was voor de statistieken. De concentratie was wat weggeëbd, de champagne-douche lonkte. Voor Jorick de Bruijn had het duel iets bijzonders. Vanaf het begin van de opmars was hij erbij, nu moest hij geblesseerd vanaf de bank toekijken. “Twaalf jaar hier gespeeld, mooi om met een titel en promotie af te sluiten!” De BENE-League is er niet voor hem, blessures nopen hem tot stoppen.

De schaal voor de kampioenen!                                                           foto Ils Pattipeilohy

Het laatste fluitsignaal maakte in The Dome bij zowel spelers als staf en de vele fans enorme emoties los. Aanvoerder Harmen Voogt kreeg de kampioenschaal uit handen van wethouder Kees van Dalen overhandigd.  

Europa

Meteen ook werd vooruit gekeken naar volgend seizoen. Een prima groep maar er moet wel nog wat versterking bij, klonk het hier en daar. De trainingsintensiteit wordt opgevoerd naar zes, de organisatie moet weer verbeterd worden. “Ik hoop dat meer sponsors mee in stappen want ik droom van Europees handbal!” gaf Jacobs een voorzet met zijn plannen voor de nabije toekomst.

Deel dit bericht