Nieuws

Hurry Up in de hoek waar klappen vallen, Madeira wordt zware klus

Door Frits Feuler– De lange reis van Zwartemeer naar Sittard hakte er behoorlijk in bij de handballers van JD Techniek Hurry Up. Een kwartier lang kon de ploeg van coach Tim Remer (33) OCI-LIONS volgen (7-7), daarna leek het gedaan met alle goede voornemens. “Tegen Quintus speelden we de eerste helft goed, zo ongeveer als vanavond. De tweede helft was ronduit slecht! Na die uitglijder verwachtte ik toch een wat beter resultaat tegen LIONS,” opende de ex-international die deze zomer overkwam als speler van het Duitse TuS N-Lübbecke. Veertien jaar Bundeliga-ervaring in ‘the pocket’, iets was de oranje-zwarte ploeg wel kon gebruiken. “Dat spelen zit er na mijn tweede knieoperatie voorlopig nog niet in. Als dat zo is, dan hoop ik voor de ploeg een stuk ervaring en rust op het veld te kunnen brengen. Zoals je zag was dat in grote delen van de wedstrijd niet echt goed. Af en toe gooi i op de training nog wel eens een balletje maar zonder veel te bewegen, dat gaat gewoonweg nog niet.”

Alle hens aan dek in de Hurry Up-defensie                             foto Rob Creemers

Rustig coachend, analyserend vanaf de bank die hij dolgraag zou willen verlaten om de foutenlast bij zijn ploeg te verminderen. “Als de concentratie wegebt, onstaan fouten. Iedereen kan zien wat dat met een ploeg doet.”

Hoog tempo

Na de pauze (18-13) stoomde de thuisploeg in een hoog tempo door. Een aantal malen kreeg men het lege doel te zien omdat Remer met zeven veldspelers oefende. “Spelen met meer ruimte,” noemde Remer deze kortstondige tactiek. Voor LIONS begon dit als een spelletje, Hurry Up moest op de pijnbank.

De vele fouten deden soms pijn aan de ogen. Het verbaasde niemand dat LIONS via 34-20 uiteindelijk bij 38-26 stoom afblies.

“We willen onze plek in de BENE-League zo snel mogelijk veiligstellen. Spelen dit seizoen wat anders dan we gewend zijn. Spelers moeten meer nadenken binnen een bepaalde vrijheid in hun spel. Daar trainen we heel serieus op. Maar ook plezier hebben als team op het veld. Alleen vanavond zag ik daar bar weinig van terug.”

Niet echt een goede voorbereiding dus op het aanstaande Europese treffen met Madeira, de nummer 6 uit de Portugese competitie. “Op die ploeg richten we ons na vanavond. “Een grote, sterke ploeg zo op het eerste gezicht. We willen onze huid zo duur mogelijk verkopen. De beelden zullen we gaan bekijken, maar ook dit duel net zo goed analyseren,” besluit Remer voordat hij in de bus stapt. Bijna vier uur in het donker terug naar het hoge noorden. “Morgen lekker uitslapen, dat hoort er ook bij!”

Deel dit bericht