Nieuws

Jules van der Donk (DIOS): "We zetten in op een periodetitel"

Cirkelspeler Ruud de Jong nog geblesseerd

AD SPORT / Peter Lotman - Jules van der Donk, de nieuw trainer/coach van de handballers van DIOS Den Hoorn, is geen man van de spectaculaire prognoses. “Eerst maar eens kijken hoever we komen. We zetten in op een periodetitel.’’

Van der Donk nam de technische leiding over van oefenmeester Arjan Koster. De voorbije jaren behaalde DIOS regelmatig de nacompetitie dankzij een periodetitel. Alleen afgelopen seizoen lukte dat niet en daarom komt de Hoornse club ook komend seizoen weer uit in de eerste divisie. “Een mooie divisie met veel clubs uit deze regio. Een sterke competitie met veel derby’s en dat is aantrekkelijk voor de supporters. Welke rol wij daarin gaan spelen, moeten we afwachten. Een kampioenschap praten we niet over, maar een periodetitel moet haalbaar zijn.’’

Van der Donk (47) begon als speler bij Unitas Maassluis en stond tussen de palen bij het Haagse Hellas. Zijn sporen als trainer verdiende hij bij de mannen van het Naaldwijkse Westlandia met wie hij promoveerde naar de tweede divisie. Eerder was hij ook assistent bij de vrouwen van Wings die onder hoofdcoach Alex Curescu binnen drie seizoenen promoveerden naar de eredivisie.

DIOS begin zondag 8 september met een thuiswedstrijd tegen het versterkte EHC Leidschendam-Voorburg. Een van de vele derby’s met verder HVV’70 Voorschoten, het Haags/Rijswijkse WHC/Hercules en de Rotterdamse opponenten Haro en Atomium in de poule.

Van der Donk kan voorlopig niet beschikken over de geblesseerde cirkelloper Ruud de Jong. Wouter van den Ende is een vraagteken. Schutter Frank Snelder (twee keer afgescheurde achillespees) en keeper Yannick Pico (schouder) trainen weer mee. David de Witt van Swift Helmond is de enige aanwinst.

Deel dit bericht