Nieuws

Kaartverkoop heren EHF EURO 2020 start 24 oktober

Door EHF- Op 9 januari 2020 zullen handbalfans over de hele wereld getuige zijn van een première, want deze dag markeert de start van de heren EHF EURO 2020 (9 tot 26 januari) de voor het eerst in drie landen wordt gespeeld. Ook het eerste toernooi dat wordt gespeeld met 24 landen én een finale die eindigt in een voetbalstadion!

Minder dan 15 maanden voor de start van het kampioenschap hebben fans de mogelijkheid om zichzelf de beste plaatsen in de sportaren te bezorgen, want de kaartverkoop start op 24 oktober om 11:00 uur. Kaarten kunnen worden gekocht via de officiële website http://www.ehf-euro.com.

Loting voor EHF EURO 2020        foto EHF

De lancering valt samen met de start van de EHF EURO 2020-kwalificatiewedstrijden, met 32 ​​teams waarvan er 20 zich kwalificeren voor EHF EURO 2020. Een nieuw toernooiformat met als geplaatste teams de gastlanden Zweden, Oostenrijk en Noorwegen en EHF EURO 2018 kampioen Spanje.

Tickets zijn beschikbaar voor alle fasen van het toernooi in alle drie de landen. Ook zijn tickets voor één dag in alle categorieën beschikbaar.

Verdere kaartuitgaves zijn gepland op 9 januari 2019 ('Eén jaar te gaan'), 17 april 2019 (paasvrijgave) en voor 1 juli 2019, omdat alle 24 deelnemende partijen tegen die tijd bekend zullen zijn.

Het is al bekend dat Zweden de voorronde in het Scandinavium in Göteborg zal spelen. Oostenrijk start in de Stadthalle in Wenen en Noorwegen in Trondheim.

Als ze in aanmerking komen, zal Denemarken de voorronde spelen in de Malmö Arena, Kroatië in de Stadthalle Graz en Duitsland in Trondheim. De 'New Nidarohallen' - de locatie wordt momenteel gebouwd - in de Noorse stad is de enige arena waar twee voorronde groepen worden gehouden.

De eerste wedstrijden in Graz (groep A) en Trondheim (groep C) worden gespeeld op 9 januari. 10 januari zal worden gestart in Wenen (groep B), Trondheim (groep D) en Göteborg (groep F). Groep E in Malmö begint als laatste op 11 januari.

Laatste weekend over drie dagen

De hoofdronde wordt gespeeld in Malmö en Wenen, terwijl de finale wordt gespeeld in de Tele2 Arena van Stockholm, een stadion met 20.000 plaatsen. Als het gaat om het laatste weekend, zullen fans de hoofdstad van Zweden ervaren en drie dagen lang handbal ademen.

Het EHF Uitvoerend Comité bevestigde in september dat voor het eerst de wedstrijd om de derde plaats en de finale apart van elkaar worden gespeeld. De wedstrijd om bronzen medailles is op zaterdag 25 januari 2020, zondag 26 januari is uitsluitend gereserveerd voor de finale.

Met de halve finales op vrijdag 24 januari, evenals wedstrijden op zaterdag en de finale op zondag, is het laatste weekend verlengd tot een driedaags handbalfeest, dat zal worden omlijst door een entertainmentconcept van hoog niveau.

In de nieuwe planning wordt de 5/6 plaatsingswedstrijd verplaatst van vrijdag 24 januari, voorafgaand aan de halve finale, naar zaterdag 25 januari, voorafgaand aan de wedstrijd voor de derde plaats.

Deel dit bericht