København grijpt mis: Deense damesfinale krijgt derde wedstrijd

.Pearl van der Wissel mag nog hopen op haar eerste Deense titel.

De Deense damesfinale om het kampioenschap tussen København Håndbold, met Kelly Dulfer, Myrthe Schoenaker en Debbie Bont, en Odense Handball met Pearl van der Wissel, gaat beslist worden in een derde wedstrijd.

De eerste wedstrijd van afgelopen zaterdag werd gespeeld in København en na een 13-11 ruststand met 28-25 gewonnen door København Håndbold

De 1-0 en 2-1 kwamen van de hand van Kelly Dulfer en Debbie Bont maar vervolgens was het Odense dat de leiding nam met een doelpunt voorsprong: 3-4. Een marge die men 10-11 wist te handhaven. In de laatste vijf minuten van de eerste helft nam de thuisploeg het heft weer in handen en boog de achterstand om een 13-11 voorspong bij rust.

Na rust liep København meteen verder uit naar 15-11. een achterstand die Odense nooit meer recht heeft kunnen trekken. Een paar keer kwam men terug tot twee deelpunten maar vanaf 15-17 liep København weer opnieuw uit en pakte bij 23-18 een voorspong van vijf doelpunten. In de slotfase kon Odense nog wat aan de achterstand doen maar verloor met 28-25 de eerste wedstrijd.

Tweede wedstrijd

Dinsdagavond stond de tweede wedstrijd in Odense op het programma. De wedstrijd waarin København voor het eerste de landstitel kon gaan pakken. Het liep echter even wat anders dan de ploeg van trainer coach Claus Mogensen had gehoopt en gedacht. Odense zegevierde na een 13-12 ruststand met 29-22, wat betekend dat er zaterdag een derde en beslissende wedstrijd in København gespeeld moet gaan worden.

Het doet een beetje denken aan hetzelfde scenario wat zich afgelopen jaar voltrok. København Håndbold  startte toen ook als nummer een en favoriet aan de finale. Men begon met een thuisoverwinning in de eerste wedstrijd maar verloor vervolgens de tweede en derde wedstrijd van Nykøbing F Håndboldklub dat er zo met de landstitel vandoor ging.

In de tweede wedstrijd tegen Odense ging het tot 4-4 gelijk op maar vervolgens was het Odense dat de voorspong wist te pakken en via 6-4 uitliep naar 12-8. In de slotfase van de eerste helft kon København de achterstand terugbrengen naar een doelpunt 13-12 om vervolgens na rust meteen via Myrthe Schoenaker de gelijkmaker te scoren (13-13).

Het bracht niet de gewenste opleving bij de gasten. Odense pakte het initiatief weer terug: 17-14.  Nog een keer wist København via Debbie Bont de aansluitingstreffer te scoren (18-17) maar met vier doelpunten op rij was het de thuisploeg die opnieuw weg liep naar 22-17.

Dit bleek de genadeklap te zijn voor København. De titelfavoriet zag geen kans meer om terug in de wedstrijd te komen en verloor uiteindelijk met 29-22 de tweede wedstrijd en moet nu aanstaande zaterdag de finalestress overwinnen om in eigenhuis nu wel de titel te gaan binnen halen

Pearl van der Wissel mag op de valreep nog hopen, na landstitels in Nederland, Frankrijk en Duitsland, op haar eerste Deense kampioenschap