Kopenhagen debuteert met verrassende winst op Brest Bretagne

Door Frits Feuler - Kopenhagen Handbold, met Bont, Dulfer en Nusser, heeft als Deens kampioen een uitstekend debuut gemaakt in de groepsfase van de Champions League. In eigen huis werd het danig versterkte Brest Bretagne, na een 16-18 achterstand bij rust, in de tweede helft in de hoek gezet. De thuisploeg vierde de 32-28 zege behoorlijk uitgelaten na afloop getuige de vele foto's op Social Media.

Debbie Bont

Debbie Bont (4) en Kelly Dulfer (3) waren trefzeker voor hun ploeg, Larissa Nusser kwam niet tot een streepje achter haar naam. Jenny Alm scoorde voor 932 toeschouwers negen keer. Bij de Franse ploeg vielen Ana Gros en Sladana Pop-Lazic op met elk negen treffers.

Tess Wester kon bij haar CL-debuut met Odense niet juichen. Op bezoek bij Buducnost verloor de Deense ploeg met 31-28, na een 17-12 achterstand halverwege.

SG BBM Bietigheim, met Angela Malestein (2), Maura Visser (4), Charris Rozemalen (2) en Laura van der Heijden (2), weerde zich voor 1223 Noorse fans voortreffelijk bij kampioen Vipers Kristiansand met uiteindelijk een 27-27 eindstand.

Lois Abbingh (4) met Rostov-Don speelde met het Zweedse Sävehof: 30-21. Nycke Groot (6) haalde met Györ thuis, voor 5214 toeschouwers, flink uit tegen Ljubljana: 39-23.

Ferencvaros, met Danick Snelder (3) opende vrijdag het nieuwe Champions League-seizoen met een nederlaag bij het Roemeense Bucuresti: 36-31. Christina Neagu scoorde voor de 4500 eigen fans liefst negen keer.