Kopenhagen zeker van halve finale play-offs: Kelly Dulfer topscorer

Kelly Dulfer is maandag topscorer geworden in de belangrijke wedstrijd tussen Team Esbjerg en København Håndbold voor een plaats in de halve finale in de strijd om de Deense titel.

Met zes doelpunten had Dulfer een belangrijk aandeel in de 28-30 overwinning van København Håndbold. Maar ook Debbie Bont en Myrthe Schoenaker deden bijna niet voor haar onder, zij scoorden beiden vijf maal. Met deze overwinning is de winnaar van de reguliere competitie zeker van een plaats bij de twee beste teams in Play-off-poule 1 en daarmee verzekerd van een plaats in de halve finale om de landstitel.

Team Esbjerg, nog altijd zonder Estavana Polman, domineerde aan het begin van de wedstrijd al werd er niet veel gescoord. Na tien minuten leidde Esbjerg met 3-0 waarna Kelly Dulfer in de elfde minuut voor Kopenhagen de ban brak met het eerste doelpunt:1-3. Geleidelijk kwam Kopenhagen Handbal weer in het scoringsritme en leidde met twee doelpunten enkele seconden vóór het laatste fluitsignaal in de eerste helft. Kristina Liscevic scoorde echter voor nog voor de thuisploeg de 11-12.

In de tweede helft kwam Esbjerg weer gelijk maar was het Kopenhagen dat vanaf 14-15 met een of twee doelpunten aan de leiding ging. Totdat Ortega halverwege de tweede helft weer de gelijkmaker scoorde: 22-22. Bij 25-24 nam dethuisploeg de leiding over.

Toch was het Kopenhagen dat weer snel de rollen omdraaide: 26-27 Deze voorsprong werd niet meer afgestaan. Met nog vijf minuten te spelen werd het 28-29. De laatste vijf minuten verliepen zeer hectisch maar gescoord werd er niet. Dat deed wel weer Kelly Dulfer, zij scoorde in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de laatste treffer voor Kopenhagen en bracht daarmee de eindstand op 28-30.