Nieuws

Laatste wedstrijddag hoofdronde: Zweden en Noorwegen met kans op plek twee

Van de Redactie - In de tweede groep in de hoofdronde leidt Denemarken de dans na de 26-20 zege op Egypte. Zweden en Noorwegen hielden een Scandinavisch onderonsje, belangrijk voor de tweede plek. De Noor Magnus Jondal speelde beresterk, scoorde elf keer  en was er grotendeels verantwoordelijk voor dat zijn ploeg de Zweden met 30-27 klopte.

Voorlopig is de tweede plek op doelsaldo voor de Zweden (+15) die vandaag alles moeten geven tegen thuisland Denemarken terwijl de Noren (+13) het reeds uitgeschakelde Hongarije ontmoeten. Zweden mag proberen de Denen pootje te lichten maar dat lijkt, met de steun van 15.000 Deense fans in Herning, een te zware opdracht.

Welke ploeg vrijdagavond naast Denemarken ook mag aantreden in de Bayclaycard Arena in Hamburg om de degens kruisen met Frankrijk of Duitsland, wordt vanavond rond de klok van 22 uur bekend.

Frankrijk mag een getergd Kroatië tegenover zich verwachten, na alle perikelen rond het duel tegen Duitsland. Die ploeg wil Europees kampioen Spanje op een nederlaag trakteren. Goed voor het zelfvertrouwen als het 48 uur later om een finaleplek speelt in Hamburg.

Niet meer van de partij is de 32-jarige Duitse spelverdeler Martin Strobel. Zonder contact van een verdediger gleed de ongelukkige Duitser bij een aanvallende actie uit en hield er een zware knieblessure over: afgescheurde kruisband aan de linkerknie. Dinsdag is de spelverdeler van tweede Bundeligaclub Balingen-Weilstetten, die pas in oktober weer bij de Duitse selectie kwam, al in Zuid-Duitsland geopereerd. Tim Suton werd door coach Christian Prokop als vervanger opgeroepen.

Programma voor woensdag:

Keulen:Brazilië – IJsland (15.30 u); Frankrijk – Kroatië (18 uur); Duitsland – Spanje (20.30 uur, ARD)

Herning:Tunesië – Egypte (15.30 uur); Noorwegen – Hongarije (18 uur); Denemarken – Zweden (20.30 uur).

Deel dit bericht