Nieuws

Leoniek Besselink ook volgend seizoen trainer/coach bij  Zenderen vooruit.

Leoniek Besselink ook volgend seizoen trainer/coach bij Zenderen vooruit.

Ze gaat het vierde seizoen in bij damesselectie van de Overijsselse vereniging Zenderen vooruit, waarmee ze vanuit de tweede klasse is gepromoveerd naar de  hoofdklasse A. Leoniek Besselink plakt er dan ook nog een jaartje aan.

Leoniek Besselink: "Het is een fantastisch leuk team en we zijn weer gegroeid dit jaar. Voor mij als trainster is het belangrijkste dat speelsters zich blijven ontwikkelen en dat het team voortgang blijft maken. Ik heb een meidengroep die echt stappen blijft maken individueel en als team, maar het moet gezegd volgend seizoen gaan er vier geroutineerde speelsters en één keeper stoppen. Dit is natuurlijk ontzettend jammer, maar ook een mooie uitdaging voor mij om de jeugd van Zenderen toe te voegen bij selectie. Voor mij is het nu alvast kijken naar de jeugd om op bepaalde gerichte posities versterking te krijgen en daarmee weer door te gaan met de groei."

Op de vraag hoe vertel Leoniek Besselink: “Sterk waren we dit jaar in onze dekking in combinatie met de keepers. We krijgen een stuk minder doelpunten tegen dan vorig jaar omdat de aanvallen van de tegenstanders beter afgestopt worden. Dit was mede te danken aan goede keeperstraining dit jaar. Tevens hebben we ons dit seizoen nog meer gefocust op snelheid/techniek en kracht en dit was te zien. Hierdoor scoorden we meer”.

“Spelen op snelheid en kracht blijven belangrijke punten waarop we door kunnen groeien.  We staan knap op de derde plaats in de Hoofdklasse A. Helaas is de eerste plaats niet te veroveren want DOS, met veel oud eredivisiespeelsters, is te sterk voor Hoofdklasse A.. Er is dus dit jaar voor teams uit de Hoofdklasse A geen promotie/doorgroei naar de tweede divisie mogelijk want deze ploeg is veel te goed. Wij balen hier allen van, maar het is niet anders. We zijn blij dat de Hoofdklasse A een prachtige poule is met goede teams die tot de laatste wedstrijd strijden voor plaats twee en hier doen we gretig aan mee”, aldus Besselink

Deel dit bericht