LIONS heeft weer een helft nodig om wedstrijd te beslissen

Door LIONS - LIONS had in de eerste helft zijn handen vol aan Houten. Vanaf het begin was LIONS scherp en namen ze al snel een voorsprong: 0-2. Ondanks de goede start wist LIONS geen afstand te nemen. Houten wilde niet meewerken en was al helemaal niet van plan om het de Sittardse ploeg gemakkelijk te maken.

Houten wist ook het doel te vinden en trok de score gelijk 2-2. Gelukkig stond Mike goed te keepen (percentage 30%) en stopte een paar mooie doelpogingen. LIONS komt weer op een verschil van twee: 2-4. Helaas, ook nu kan de Limburgse ploeg niet doordrukken. LIONS krijgt twee tijdstraffen zodat er even met vier man op het veld gespeeld moest worden. In deze fase heeft doelman Mike Kusters mooi zijn doel weten schoon te houden, hij stopt zelfs een 7-meter. Ondanks die mooie reddingen komt Houten toch steeds dichterbij.

Met tussenstanden 3-4, 4-6, 5-7, 7-7, 8-8 maakte de thuisloeg het de gasten erg moeilijk. Ze voelde dat er wellicht een stunt in zat. LIONS speelde niet echt lekker, geen energie, geen overtuiging. Er werden veel te veel kansen gemist en teveel  technische en individuele fouten gemaakt. Ballen komen niet aan. De scherpte is eraf en LIONS gaat steeds slordiger spelen.

Coach Christoph Jauernik neemt dan een time out om de ploeg weer op de rails te krijgen. Dat hielp niet echt, althans niet zichtbaar. LIONS bleef achter zichzelf aanlopen en de keeper van Houten werd lekker ingeschoten. Door eigen knoeien kwam men zelfs op achterstand: 9-8, 10-8, 11-9, 13-11. Houten speelde relaxed en pikte met regelmaat hun doelpuntjes mooi mee.

De sfeer op de tribune was goed. Zowel de supporters van LIONS en Houten gaan lekker mee in het spel. Mooi om te zien hoeveel fans vanuit het zuiden zijn meegereisd naar het midden van het land. De ruststand werd bepaald door Houten door in de laatste seconde van de eerste helft vanuit de hoek nog te scoren: 14-12.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft gestopt was. Lino Janssen opende nog wel de score (14-13) maar LIONS was totaal nog niet bij de les. Houten kon vrij gemakkelijk, zelfs in ondertal, scoren en uitlopen naar een 17-14 voorsprong. Dan is er wat commotie langs de kant. Er is gefloten door het wedstrijdsecretariaat voor een wisselfout aan de zijde van Houten terwijl Ramos net een doelpunt maakt. Doelpunt wordt afgekeurd, helaas, tijdstraf voor Houten vanwege die wisselfout. Balbezig voor LIONS, aan de score veranderde voorlopig niks.

Serge Heijnen was in de tweede helft Rob Schmeits komen vervangen en wist in overtal de 17-15 neer te zetten. Mike Kusters had ondertussen gewisseld met Luuk Hoiting. Ook hij  speelde een prima wedstrijd, met een stoppercentage van 44%.

Houten mocht nog één keer op een voorsprong van drie komen (18-15), daarna is het de beurt aan de Sittardse ploeg die vanaf dat moment de lakens uitdeelde. Er zat in een keer meer energie in het team en er werd veel beter afgerond. Gelukkig zagen we toen weer het ‘oude’ spelletje terug. Veel breaks en snelle tegenaanvallen. Veel meer overtuiging. Houten kwam er nauwelijks meer doorheen en zo ja, dan stond er altijd nog Luuk Hoiting die de nodige ballen, onder anderen een 7-meter, wist te stoppen.

De ‘oude’ Serge Heijnen was weer terug. Hij scoorde er lekker op los en zette in de tweede helft maar liefst 7 doelpunten (7 uit 7 dus 100%) achter zijn naam. De keepers van Houten hadden er geen kijk meer op en in een mum van tijd was de score omgedraaid: 18-21. Houten kreeg een paar strafworpen tegen die door Rob Schmeits koelbloedig benut werden. Met tussenstanden van 19-23, 20-26 en 23-30 werd duidelijk dat LIONS het ritme weer te pakken had. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 25-33.

Doelpuntenmakers: Ivo Steins 4, Lino Janssen 4, Joao Ramos 3, Joris Baart 1, Koen van Dijk 2, Martijn Kleijkers 2, Rob Schmeits 4, Serge Heijnen 7 en Jasper Adams 6.