Nieuws

LIONS mag even hopen tegen topploeg Tatabanya

Door Redactie – De uitslagen in de Europese heenwedstrijden van de drie Nederlandse ploegen uit de BENE-League beloven niet veel goeds op een overwintering in de EHC Cup of Challenge Cup.

OCI-LIONS was met redelijk veel vertrouwen afgereisd naar de Hongaarse nummer twee in competitie, Tatabanya. Een wedstrijd, zo zou blijken, van het kwartje tegen het dubbeltje. Dure profs, flinke begroting, grote concerns die het Hongaarse clubbudget enorm verrijken. Feitelijk een onbegonnen karwei voor de Limburgers.

Joris Baart

Maar niet geschoten is altijd mis, moet de formatie van Mark Schmetz hebben gedacht. In de eerste tien minuten boden de Limburgers nog uitstekend partij (3-5) maar toen Tatabanya het Nederlandse spelletje – offensieve dekking met name - in de smiezen had waren de rollen omgekeerd: 14-9 halverwege.

Het aanvalsspel van de gasten werd echter steeds gehaaster en hierdoor minder secuur, waar Tatabanya meedogenloos mee afrekende, 20-11 na tien minuten. Feitelijk einde verhaal. Nu vooral nog een kwestie van de schade beperken.

Vijf minuten voor tijd was het verschil tien geworden, 27-17, een verschil waar men zich voorafgaand misschien niet eens voor geschaamd had. De laatste Limburgse treffer kwam van Ivo Steins: 31-18.   

Gelet op het aanzienlijke aantal gemiste kansen bleef toch een beetje het gevoel hangen dat er meer in had gezeten, in ieder geval een verlies met minder grote cijfers. Ramos (5), Baart en Jasper Adams (ieder 4), Janssen en Schmeits (ieder 2) en Steins (1)  waren de doelpuntenmakers.  

Volgende week zondag in Sittard de return, daarna weer de focus op de BENE-League.

Deel dit bericht