LIONS naar finale om landstitel

Tweede finaleticket nog voor de drie andere ploegen bereikbaar

OCI-LIONS heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale om  de landstitel. In een niet al te beste wedstrijd van twee kanten versloeg de regerend landskampioen in eigen huis, na een 13-12 ruststand, FIQAS Aalsmeer met 24-22.

Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagden en dicteerden voornamelijk in de dekking de wedstrijd. Aanvallend ging er bij beide ploegen nogal eens wat mis. Aalsmeer opende als beste en pakte al snel een twee punten voorsprong (2-4)  die men tot halverwege de eerste helft kon vast houden: 4-6. Daarna kantelde LIONS de wedstrijd en pakte bij 7-6 voor het eerste de voorsprong. Bij 9-9 miste Aalsmeer twee keer op rij en daarvan profiteerde LIONS. De thuisploeg kon weg lopen naar 12-9. In de slotfase van de eerste helft konden de Noord-Hollanders, die het vooral van Robin Boomhouwer moesten hebben - hij werd topscorer bij Aalsmeer met zes doelpunten -de schade grotendeels herstellen zodat er gerust kon worden bij een 13-12 tussenstand.

LIONS begon de tweede helft in ondertal en daar profiteerde Aalsmeer goed van. De Noord-Hollanders pakten meteen weer een twee punten voorspong: 14-16, na 33 minuten. Marco Verbij redde vervolgens tweemaal op rij maar daar kon zijn ploeg niet verder van profiteren. LIONS speelde daarna misschien wel zijn beste fase van de wedstrijd. Met vijf doelpunten op rij liepen de Zuid-Limburgers weg naar weer een driepunten voorsprong: 19-16 (39’). Deze marge bleef tot halverwege de tweede helft op het scorebord staan als Joris Baart de 21-18 scoort.

Het laatste kwart van de wedstrijd verliep erg hectisch. Bij beide ploegen ging er weer veel mis maar het was Aalsmeer dat in de 53e minuut weer op gelijke hoogte wist te komen: 22-22. De aan het einde van het seizoen vertrekkende Portugees Nuno Rebelo scoort dan de 23-22, waarna niet veel later Mario Bergen, die LIONS vanwege zijn studie architectuur aan het eind van het seizoen moet gaat verlaten, een tijdstraf krijgt, is het Luuk Hoiting die met enkele reddingen LIONS op de been houdt. Aan de andere kant redt Verbij ook nog een keer. Als dan beide ploegen een kans onbenut laat in het Rob Schmeits die na een save van Hoiting uit de snelle tegenaanval de beslissen de treffers tegen de touwen gooit: eindstand 24-22.

De strijd om de het tweede finale ticket is nog helemaal open door de winst van Herperz Bevo Hc in de uitwedstrijd tegen Kras Volendam. De Noord-Hollanders stonden het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong. Behalve in het middendeel van de eerste helft had Bevo even de leiding in handen maar uiteindelijk herpakte Volendam zich kon tot met een kleine voorsprong gaan rusten:16-15.

In de tweede helft liep Volendam snel uit naar een vierpunten voorsprong (19-15) die men lang tijd wist vast te houden. In het laatste tien minuten komt Bevo iets inlopen, maar bij 29-26 maar zijn het dan de Limburgers die met vier doelpunten op rij de wedstrijd in handen nemen en op een 29-30 voorsprong komen. Volendam kan nog wel een keer gelijk maken maar het is Bevo dat het slotakkoord heeft en toch enigszins verrassen met de 30-31 overwinning naar huis gaat.

Aalsmeer staat door deze resultaten op de tweede plaats met zes punten. Volendam en Bevo hebben beide vijf punten. Bevo heeft echter een veel minder goed doelsaldo. Het wordt nog een spannende race voor de drie ploegen wie LIONS gaat volgen naar de finale.