Nieuws

LIONS plaatst zich voor halve finale beker.

De handballers van OCI-LIONS hebben zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De Titelverdediger versloeg in een niet al te makkelijke wedstrijd de nummer drie van de eerste divisie FIQAS Aalsmeer 3 na een 14-17 ruststand met 27-30. Joris Baart werd met zeven  treffers topscorer bij LIONS.

Tot 3-3 was het een gelijkopgaande wedstrijd waarna LIONS voor het eerste een drie punten voorsprong kon nemen via tweemaal Adams en Twee maal Baart: 4-7 Aalsmeer kon echter woensdagavond met veel gemakkelijke doelpunten goed bijblijven. Een onderhandsschot en een break zorgde voor een 6-7 tussenstand. Twee keer Baart en Adams weer zorgde voor de 6-10 tussenstand Weer lukte het Aalsmeer met enkel makkelijke doelpunten op 9-11 te komen.

Als Bram Versteegden dan met een tijdstraf naar de kant moet scoort Aalsmeer voor het eerst in een leeg doel. Daarna is het Luuk Hoiting die met een dubbele stop voorkomt dat de gelijkmaker wordt gescoord.. De Noord Hollanders nemen dan een time-out waarna alsnog de gelijkmaker valt. (11-11) er zijn dan twintig minute  gespeeld in de eerste helft. Dan Loopt Aalsmeer tegen hun eerste tijdstraf aan en mu profiteert LIONS middels Ramos en twee maal Dekker en zo staat er weer snel een verschil van drie doelpunten op het scorebord:11-14 Dat blijft het tot aan de rust die ingaat bij een 14-17 stand

Na de pauze scoort LIONS meteen de 14-18 en krijgt Feldman een tijdstraf. Aalmeer 3  komt weer iets dichterbij 16-18  maar Rebelo zorgt weer voor een drie punten verschil.:15-18. Bij 17-20  krijgt Mario Bergen een tijdstraf waardoor Aalsmeer weer twee makkelijke doelpunten kan scoren in een leeg doel: 19-20.

Dan lijkt LIONS afstand te kunnen gaan nemen als Ramos driemaal, Bergen en  Schmeits scoren en de Limburgers op een 20-25 voorsprong zetten. Aalsmeer 3 weet echter niet van buigen en komt nog terug tot drie doelpunten 22-25 maar dichterbij komen de oud gediende handballers niet meer. LIONS houd het verschil op drie/vier doelpunten en wint uiteindelijk met 27-30 en plaatst zich voor de halve finale waarin men het gaat opnemen tegen Bevo.

Morgen staat de halve finale tussen FIQAS Aalsmeer en Kras Volendam op het programma

  

Deel dit bericht