Nieuws

Lois Abbingh valt geblesseerd uit voor Oranje

International  Lois Abbingh moet de laatste twee EK Kwalificatiewedstrijden van deze week tegen Wit Rusland en Kosovo aan haar voorbij laten gaan.

Bij de linkeropbouwster van Oranje, die afgelopen weekend met een vijfde plaats afscheid heeft genomen van haar Franse club Issy Paris Hand en komend seizoen voor het Russische Rostov Don gaat spelen, is het kootje van haar duim uit de kom gegaan in de laatste wedstrijd, hierdoor is de huid open gesprongen.

Gisteren heeft ze een kleine operatie gehad van een handspecialist die de wond heeft gedicht. zo vertelt de Groningse. “Het is niks ernstigs maar de hechtingen hebben even tijd nodig om te genezen. Helaas kan ik daardoor deze week niet spelen”

“Over twee weken mag ik weer handballen, maar dan is het vakantie. Ik had graag gewild dat mijn seizoen nog een weekje langer had geduurd. Het is dan ook jammer dat ik nu uitval. Tegen Kosovo is het niet zo’n ramp maar ik had het team wel graag geholpen met de uitwedstrijd tegen Wit Rusland.

Nederland speelt deze week de laatste twee EK kwalificatiewedstrijden en is nog niet zeker van plaatsing voor het EK in Frankrijk. Met het uitvallen van Lois Abbingh mis Oranje vijf basiskrachten. Estavana Polman, Charris Rozemalen zijn nog geblesseerd en Angela Malestein is vanwege een aantal blessures de laatste maanden, een beroken neus en een gebroken vinger, momenteel niet topfit en daarom niet geselecteerd door Thomsen. Sanne van Olphen heeft vanwege een slepende knieblessure bedankt voor Oranje

Er moet donderdag uit van Wit Rusland gewonnen worden anders komen zij op gelijke hoogte met Oranje. Wit Rusland is thuis in Minsk een taaie tegenstender, maar Oranje heeft nog zoveel kwaliteit in huis dat men in staat moet zijn om ook de uitwedstrijd winnend te kunnen afsluiten.

Donderdag 31 mei 19:00 uur Wit Rusland – Nederland

Zaterdag 2 juni Topsportcentrum Almere  15:00 uur Nederland – Kosovo

Beide wedstrijden zijn live bij Ziggo te zien op kanaal 14 voor de Ziggo Abonnees  

Deel dit bericht