Nieuws

Marloes Hoitzing naar Oldenburg

Van de Redactie – Marlies Hoitzing verlaat aan het einde van dit seizoen het Geleense V&L en stapt over naar VfL Oldenburg in de Bundesliga. Dat maakte de club vandaag op haar website bekend.

Eerder al kwamen Loïs Abbingh, Laura van der Heijden en Tess Wester vier seizoenen voor Oldenburg uit. Kelly Dulfer en Inger Smits verbleven er twee jaar. Een teken dat de clubleiding de Nederlandse handbaltalenten intensief volgt, overneemt en hen vervolgens een prima opleiding biedt.

Met de tot nu toe laatste Nederlandse aanwinst Hoitzing (van 25 januari 2001) uit Assen hoopt men opnieuw hoge ogen te gooien. De rechter opbouwspeelster begon haar handballoopbaan bij HV Unitas, op 12-jarige leeftijd ging ze naar E&O. Twee jaar geleden zakte ze af naar het zuiden van Limburg  en behoort inmiddels tot Oranje U18/U20. Marloes volgt een studie als onderwijsassistente en pedagogisch medewerkster. Ze tekent bij de Duitse club een contract voor twee jaar.

Tegenover de komst van Hoitizing staat het vertrek van clubstopscoorster Myrthe Schoenaker naar Blomberg-Lippe.

Met haar ploeg V&L speelt Hoitzing de komende weken in de degradatiegroep met Volendam, Voorwaarts en DSVD om klassenbehoud.

cover Trainer Andreas Lampe, Marloes Hoitzing, Merle Carstensen, trainer Niels Bötel.

Foto Helmerichs

Deel dit bericht