Nieuws

Merel Freriks verlengt contract bij HSG Bensheim/Auerbach

De 20-jarige Merel Freriks heeft haar contract bij de Duitse Bundesliga club HSG Bensheim/Auerbach met een jaar verlengt. De Nederlandse cirkelspeelster deed dit gelijktijdig met haar 8 jaar oudere collega Caroline Thomas, tevens ook cirkelspeelster.

Freriks sloot zich aan het begin van het seizoen aan bij Bensheim/Auerbach en kwam over van E&O uit Emmen. In korte tijd heeft zij zich volledig in het team weten te integreren. Trainster/coach Heike Ahlgrimm waardeert het werk van de twee: "Caroline en Merel zijn een duo met wie men graag werkt als trainer. Caroline gooit voornamelijk haar ervaring de strijd. Merel krijgt veel speeltijd en kan zich in alle rust verder ontwikkelen. Wanneer ze ingezet wordt toont ze dat ze ons veder kan brengen”, aldus de trainster die aan geeft ook erg blij te zijn dat hij met beide speelsters kan blijven samenwerken. “Het laat ook zien dat we op de goede weg zijn bij de club en nu al in een vroeg stadium op deze positie zekerheid hebben voor komend seizoen”

De jonge Nederlandse heeft zich tot nu toe overtuigd met haar prestaties. ze zit  in een leerproces en profiteert tevens van de ervaring van Caroline Thomas aan haar zijde. “Caroline en ik zijn een goed team. Ik kan veel van haar leren” vertelt Freriks. “Het is geweldig dat ik kan blijven spelen bij de Flames, hier heb ik de mogelijkheid om mij volledig op het handbal te kunnen concentreren en speel ik in een goed team. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en daarbij speelt onze trainer Heike Ahlgrimm voor mij een belangrijke rol en natuurlijk vecht ik om meer speeltijd te krijgen om de ploeg te helpen.  

Deel dit bericht