Nieuws

Metz naar kwartfinale Franse beker, Luc Steins verliest met Temblay bij Aix

Door Frits Feuler– In het Franse bekertoernooi bij de vrouwen heeft landskampioen Metz, de ploeg van de nieuwe Oranje-bondscoach Emmanual Mayonnade, de kwartfinales bereikt. Op bezoek bij Besancon won de ploeg uit de Elzas met 21-29, na een magere 10-11 ruststand. Ook Brest-Bretagne gaat door na een nipte 23-24 zege bij Chambray. Brest en Metz ontmoeten elkaar in de kwartfinale.

Toulon, de ploeg van Jessy Kramer en Jasmina Jankovic, komt vrijdagavond in actie bij Paris 92 om een plaats in de volgende ronde veilig te stellen. De tegenstander komt dan uit het duel tussen Cercle Dijon Bourgogne en Nantes Loire Atlantique.

Jasmina Jankovic                    foto Reza

Luc Steins en Tremblay kwamen in vijftiende competitieronde niet tot winst. In Aix, de nummer zes, verloor men na een ruststand van 19-15 uiteindelijk met 33-26. Tremblay zakt naar plek 9 met 12 uit 15. Er staan nog elf duels op het handbalmenu waaronder het thuisduel tegen koploper PSG, op woensdag 27 februari (20.30 uur).  

Belgisch international doelmanJef Lettens en Cesson-Rennes redden het thuis niet tegen Nimes: 23-30. Cesson bivakkeert op plek elf, met 8 uit 15. Nimes blijft op plaats vier (15-23) in de race voor een plek i het EHF-Cup-toernooi van volgend seizoen.

Deel dit bericht