Nieuws

Natasja Burgers en Ruud v/d Broeck maken als trainersduo het seizoen af bij VOC

Na het vertrek van Patrick Kersten, halverwege november, is er door het bestuur overleg gevoerd met assistent trainster Natasja Burgers en keepers trainer Ruud van den Broeck over de ontstane situatie. Het bestuur gaf daarbij meteen aan graag met beide trainers als roergangers het seizoen af te willen maken. Zij gaven echter aan liever in hun rol als assistent- of keeperstrainer door te willen gaan. Een standpunt dat gerespecteerd werd door het bestuur. Samen werd een lijst met namen van potentiële kandidaten trainers samengesteld, die in de afgelopen weken allemaal zijn benaderd.

Het bleek al gauw geen makkelijke opgave om midden in het seizoen een nieuwe hoofdtrainer vast te leggen die bij de Amsterdamse vereniging past. Sabbaticals, langjarige contracten en de afstand naar de hoofdstad waren redenen waarom dat niet gelukt is.

Ondertussen werd er in december onder leiding van Burgers en Van den Broeck keihard en intensief getraind om de tweede helft van het seizoen goed van start te kunnen gaan. Het is inmiddels gebleken dat zij niet alleen met veel enthousiasme aan het trainen zijn met de ploeg maar ook op de bank een goed koppel vormen. Aan de hand van het duo werden de eerste drie wedstrijden op rij makkelijk gewonnen, waarna de ploeg aan heeft geven graag met beiden door te willen gaan om het gestelde doel te verwezenlijken.

Dat heeft opnieuw geleid tot een gesprek met beide trainers en het bestuur. Daar is uiteindelijk uitgekomen dat zij samen hebben besloten ook de coaching van het team van VOC Amsterdam voor de rest van het seizoen op zich te gaan nemen. Het is de best denkbare oplossing voor de club waar alle partijen zeer tevreden mee zijn

Deel dit bericht