Nieuws

Nipt verlies Oranje tegen Brazilië

Nipt verlies Oranje tegen Brazilië

Oranjeheren verliezen eerste wedstrijd op trainingsstage in Noorwegen

Van de Redactie - Een jong en doelgericht Oranje is er niet in geslaagd Brazilië te verslaan. In de eerste wedstrijd van de Gjensidige Cup, een oefentoernooi waar de Oranjeheren aan deelnemen, verloor het met 35-32 (18-14).

Ondanks de goede voorbereiding op de offensieve dekking van de Brazilianen maakte Oranje geen beste start. Veel technische fouten en balverlies zorgden ervoor dat Brazilië makkelijk kon scoren. Het spel van Nederland werd nog goed omgezet en het ging de rust in met een 18-14 achterstand.

De tweede helft liet Oranje een vergelijkbaar beeld zien als in de eerste helft. Er werd van alles geprobeerd maar het lukte de Oranjemannen niet om Brazilië, dat vrijwel altijd meespeelt op WK’s, onder druk te zetten. Nederland verliest uiteindelijk met 35-32.

Bobby Schagen, zeven keer succesvol voor Oranje

Assistent-bondscoach Edwin Kippers: “Het gevoel dat er gewonnen kon worden was er zeker, we hadden op meer gehoopt en hadden het gevoel dat er meer in zat. Dan is het toch teleurstellend dat je verliest.”

Topscorers bij Oranje waren Bobby Schagen (7), Ivo Steins (6) en Iso Sluijters (5). René de Knegt maakte tijdens zijn invalbeurt in de tweede helft een goede indruk. Morgen heeft Nederland een rustdag en zaterdag speelt het om 18.15 uur tegen thuisland Noorwegen. Zondag wordt afgesloten tegen IJsland.

Deel dit bericht