Nieuws

Nordhorn gedegradeerd, Holstebro eindigt als vierde

Van de Redactie – In de Bundesliga staan, op drie wedstrijden van het einde, drie van de vier degradanten vast. Coburg, Essen en Nordhorn-Lingen (17 punten uit 35 duels) zijn ‘de pineut’ en komen volgend seizoen een trapje lager uit. Ludwigshafen en Minden spelen om de vierde degradatieplek in een onderling duel op 24 juni.

Nordhorn, dat al weken tussen hoop en vrees leefde, zag het thuisduel tegen Stuttgart in rook opgaan: 26-28. Toon Leenders (1/1) en Patrick Miedema (3/4) en doelman Bart Ravenbergen (23’, vijf stops = 36%) probeerden het nog wel maar dat bleek uiteindelijk na zestig minuten niet voldoende. Zondag komt koploper Flensburg op bezoek, daarna nog duels tegen Leipzig en Erlangen.

Zuur ook voor Toon Leenders (35) die enkele maanden geleden zijn afscheid aankondigde vanwege fysiek ongemak en bij de club waar hij driemaal opdraafde (2009-2012, 2014-2015 en 2017 tot heden) gaat stoppen. Sinds 2006 kwam Leenders ook uit voor Oranje, met 102 interlands en 165 treffers. Na het EK 2020 gaf hij aan zich niet meer voor de nationale ploeg beschikbaar te stellen.  

Toon Leenders, nog drie duels voor Nordhorn-Lingen, foto Reza

Nordhorn-Lingen, van 1981, promoveerde in 2019 als nummer twee naar de hoogste Duitse liga. Daarin eindigde men vorig seizoen als laatste. Door de corona-uitbraak werd de competitie als niet gespeeld beschouwd en kwamen er geen degradanten. Dit seizoen lagen de kaarten anders: na verlies in het openingsduel en tweemaal winst volgden zes nederlagen en was de positie in de onderste regionen al ingenomen.

Dozijn voor Gensheimer

Bergischer en Rhein Neckar Löwen speelden alleen nog om de knikkers. Jeffrey Boomhouwer scoorde eenmaal, aan de andere kant was Uwe Gensheimer met 12 uit 12 de absolute ‘man of the match’.

Voor Gummersbach is de promotie naar de Bundesliga zo goed als uit het zicht, ondanks de 32-29 zege op Elbflorenz waar Ivar Stavast twee mislukte doelpogingen liet optekenen. Beter deed de Oostenrijker Raoul Santos het bij de thuisploeg: 11 van de 15 pogingen waren raak. Gummersbach  telt, met nog twee duels te gaan, drie punten achterstand op de beide koplopers N-Lübbecke en Hamburg. Bij winst komend weekeinde kan daar de vlag in top.

Afscheid Kay Smits

Bij Holstebro en GOG ging het in het derde en beslissende duel om de derde plaats. Elke ploeg boekte een zege. In Gudme verloor TTH, zonder Jorn Smits, met 33-29. Broer Kay nam afscheid van de club met vijf treffers.

Aalborg, afgelopen weekeinde nog verliezend CL-finalist in Keulen tegen Barcelona, pakte opnieuw de Deense titel na twee van de drie duels te hebben gewonnen van Bjerringbro/Silkeborg. Ditmaal 32-27. De zesde titel, na 201, 2013, 2017, 2019 en 2020.

Deel dit bericht