Nieuws

Nordhorn-Lingen blijft in de kopgroep

Door René Kok - HSG Nordhorn-Lingen handhaaft zich in de kopgroep van de 2e Bundesliga door een duidelijke 26-21 (14-10 ) overwinning op het nog ongeslagen VFL Eintracht Hagen.

Deze keer was HSG vanaf het begin klaarwakker en agressiever dan VFL. Het wist dat het deze wedstrijd, na het verlies van vorige week bij Coburg, moest winnen om niet verder achterop te raken.

Na vier doelpunten op rij van aanwinst Pöhle was het na ruim een kwartier 7-3. Via tussenstanden van 10-5 en 11-7 werd er gerust bij 14-10. Beide teams grossierden in die eerste helft met veel balverlies.

Bij 19-17 had de wedstrijd kunnen kantelen, aldus beide trainers na afloop. Toen stopte een weer prima keepende Buhrmester een strafworp en troffen Pöhle en Miedema doel. De laatste na een ‘steel’ en een schot op een leeg doel. Vervolgens speelde Nordhorn  de wedstrijd, ondanks de vele blessures, geroutineerd uit.

Topscoorders HSG: Pöhle ( 8/2 ), Mickal 6, Nicky Verjans 5, Toon Leenders 2, Patrick Miedema 1.. Bij de VFL was dat Bornemann met 6 treffers. Bartosz Konitz kwam tot één treffer.

Stand: 1. Tus Ferndorf en Coburg (4-7); 3. HSG Nordhorn-Lingen, Tusem Essen en VFL Lübeck (4-6); 6. VFL Hagen (4-5).

Deel dit bericht