Nieuws

Ook Kristopans verlaat Vardar, tussenstation Füchse Berlin

Van de Redactie - Transfercoup bij Füchse Berlin: die club maakte vandaag bekend dat de Let Dainis Kristopans, in de EK-kwalificatie en tijdens de groepswedstrijd op het EK in Noorwegen nog een moeilijk te bespelen tegenstander voor Oranje, tot het einde van dit seizoen onder contract staat.  De 2,15 m lange Letse international komt met onmiddellijke ingang over van Champions League-winnaar Vardar Skopje. Hij mag wel spelen in de Bundesliga maar niet in de EHF Cup.

Vanaf de zomer staat de 29-jarige linkspoot onder contract bij Paris Saint-Germain, waar hij tot 2023 in januari 2019 al een contract had getekend.

De nieuwkomer verheugt zich op de taak in Berlijn: "Allereerst wil ik Vardar Skopje bedanken voor de spectaculaire tijd met de vele behaalde titels. Vooral de Champions League was iets unieks. Nu ben ik er trots op dat ik het Berlijnse shirt kan dragen,” meldt hij vriendelijk in het persbericht van de club.

Kristopans werd geboren op 27 september 1990 in Ludza, Letland. Zijn eerste stop in het buitenland was de Slowaakse topclub Tatran Presov (2009 tot 2015), hij werd vijf keer kampioen, won de beker en deed daar zijn eerste ervaring op in de Champions League. Na twee jaar bij Brest (2015-2017) trad de linkshandige Vardar Skopje toe.

Naast twee nationale titels en één bekersucces won Kristopans vorig jaar de SEHA League en de EHF Champions League met de Macedonische topclub. In januari nam de linkshandige voor het eerst deel aan het Europees Kampioenschap met Letland waar hij met zijn ploeg driemaal verloor waaronder het duel tegen Nederland.

De financiële problemen van Vardar Skopje zijn waarschijnlijk de reden voor de verandering in Kristopans. De linkshandige opbouwer moet op rechts met Marko Kopljar ​​en Michael Müller de absentie compenseren van Fabian Wiede die vanwege een ernstige blessure dit seizoen niet meer in actie komt.

Gisteren berichtten wij dat ook de Duitser Christian Dissinger een mogelijk vertrek uit Skopje niet uitsluit vanwege die enorme financiële problemen. Enkele jaren geleden trok de clubleiding de succesvolle vrouwenploeg al terug van het internationale toneel om zich vanaf dat moment volledig te richten op de mannentak.

Tot deze week dus...

cover Dainis Kristopans, namens Vardar in actie bij de FINAL4 2019

foto archief HSP / Alain Decamps

Deel dit bericht