Nieuws

OP DE MAN AF: Rick van Ravesteijn

Niemand zit te wachten op een terugkeer naar de eredivisie

 

Door Peter Lotman

Naam: Rick van Ravesteijn.

Geboren: 21 februari 1992.

Woonplaats: Rijswijk.

Sport: Handbal.

Beroep/studie: Accountmanager op het verzekeringskantoor van mijn vader. Studeer nog steeds in verzekeringen.   

Relatie: Single.

Familie die handbalt: Mijn oma heeft vroeger bij Animo in Rijswijk gehandbald.  Mijn tante Sylvia van Ravesteijn is teammanager bij het eerste damesteam van Hercules en heeft zelf ook hoog gehandbald. 

Clubs: Ik ben begonnen bij Animo in Rijswijk. Die club bestaat niet meer. Daarna naar Quintus gegaan, omdat ik hogerop wilde.

Positie in team: Cirkelloper.

Successen: Nederlands kampioen bij de jeugd was een hoogtepunt. Bereiken met Quintus van de BENE-League was een groot succes.

Mooiste moment: De wedstrijd vorig seizoen tegen E&O in de bomvolle Eekhouthal in Kwintsheul. Door die wedstrijd te winnen, plaatsten we ons voor de BENE-League. Onvergetelijk. 

Dieptepunt: Ik heb niet echt een dieptepunt. Pas geleden heb ik mijn enkelband ingescheurd. Daardoor ben ik een paar weken uit de roulatie. Vervelend dat toekijken vanaf de kant. 

Beste trainer: Wim de Bakker als jeugdtrainer bij Quintus. De beste man is helaas al overleden. Hij heeft mij de speler gemaakt die ik nu ben. 

Favoriete handballer/sporter:  De beste handballer vind ik Mikkel Hansen van de Deense nationale ploeg die bij PSG speelt. De beste sporter tennisser Roger Federer. Een geweldig sportman.

Ambitie: Het hoogste haalbare bereiken met Quintus. Misschien kunnen we ooit nog een toppositie halen in de BENE-League.

Bijgeloof:  Heb ik totaal niet.

Hobby’s:  Gamen met vrienden en lekker een balletje trappen.

Tv-programma/Film/Serie: Voetbal Inside. Gladiator. Game of Thrones.

Auto: Ik heb een Opeltje, maar mijn droomauto is een Maserati Gran Turismo.

Favoriete eten/drinken: Lasagna en Cola.

Sterke eigenschappen:   Ik ben een vechter en een volhouder. Geef nooit op Met alles wat ik doe, heb ik de wil om te winnen.. 

Verbeterpunten:   Ik kan slecht tegen mijn verlies. Dat uit ik soms op een verkeerde manier.

Belangrijk binnenkort: Er voor zorgen, dat we met Quintus via de play-offs in de BENE-League blijven. Voor ons als team en voor de hele regio is dat het beste. Niemand zit te wachten op een terugkeer naar de eredivisie. 

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Deel dit bericht