HandbalshopHandbalDirect Kerst
Paring eerst play-offs ronde dames eredivisie is bekend

Paring eerst play-offs ronde dames eredivisie is bekend

11 maart 2018, 15:19 uur

Het schema van de eerste play-off- ronde in de dames eredivisie is bekend. Zondagmiddag zetten Borhave en Geonius V&L de definitieve eindstand van de regulierecomptitie vast.

V&L zegevierde in de laatste spannend verlopen reguliere competitiewedstrijd, uit bij Borhave, na een 16-17 ruststand met 29-31. Borhave moest met drie doelpunten verschil winnen van V&L om vijfde te worden in de eindstand van de eredivisie om zo Quintus te kunnen ontlopen in de eerste play-off ronde. Hoewel men er even heel dicht bij was kon men dit niet realiseren.

Het was lange tijd de ploeg uit Geleen die de leiding had in de wedstrijd, na een sterke opening waarin men een 0-3 voorsprong nam. Borhave  kwam terug in de wedstrijd bij 5-4 maar kon de voorsprong niet lang vasthouden. In een gelijkopgaand vervolg van de eerste helft kwam V&L vanaf  8-8 aan de goede kant van de score waarna Borhave steeds de gelijkmaker wist te scoren totdat V&L de 13-15 maakte. Borhave reageerde meteen weer sterk en kwam met drie doelpunten op rij op 16-15.  Toch was het V&L dat met een voorsprong kon gaan rusten, met twee doelpunten van Sabien Storken: 16-17.

In de tweede helft kon V&L de marge als snel uitbouwen naar twee doelpunten verschil en vasthouden tot 19-21. Daarna leek Borhave de wedstrijd in handen te gaan nemen als de ploeg uit Borne met vier doelpunten op rij een 23-21 voorsprong neemt. Er kwam zelfs een moment dat de ploeg van trainer Rik Philips de benodigde drie punten voorsprong wist te pakken als het 26-23 en 27-24 wordt. Nu is het V&L dat de achterstand snel weet te herstellen. Met drie doelpunten op rij wordt het 27-27.  Het slotakkoord van de wedstrijd is dan toch weer voor de ploeg uit Limburg, die de 29-28 achterstand uiteindelijk ombuigt en met 29-31 de wedstrijd winnend afsluit.

Daarmee is vast komen te staan hoe de play-offs er in de eerste ronde gaan uitzien.

De nummers één en twee Succes Schoonmaak VOC Amsterdam en Morrenhof Jansen Dalfsen zijn in de eerste ronde vrij.

Eerste ronde play-off ronde

17/18 maart

Borhave – Virto Quintus

Cabooter groep Handbal Venlo – Geonius V&L

31 maar/1 april

Virto Quintus  – Borhave

Geonius V&L - Cabooter groep Handbal Venlo

Tweede ronde play-off ronde

7/8 april

Winnaar Virto Quintus/ Borhave - Succes Schoonmaak VOC

Winnaar Cabooter groep Handbal Venlo  / Geonius V&L – Morrenhof Jansen

14/15 april

Successchoonmaak VOC - Winnaar Virto Quintus/ Borhave

Morrenhof Jansen - Winnaar Cabooter groep Handbal Venlo  / Geonius V&L

De winnaars van de tweede play-off ronde spelen  op 21/22 april de eerste wedstrijd uit de Best of Three om het kampioenschap.

Madelion VZV, Foreholte, Westfriesland SEW en E&O gaan de strijd met elkaar aan aan om degradtie te ontlopen.

  

Laatste update: 11 maart 2018, 18:30 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct