Nieuws

Poolse MKS Lublin wint Challenge cup

Het Poolse MKS Lublin heeft afgelopen weekend voor de eerste keer de Europese Challenge Cup gewonnen. Na het 22-22 gelijkspel in de eerste wedstrijd wonnen de Polen de tweede wedstrijd thuis tegen de winnaar van 2016 het Spaanse BM Rocassa Gran Canaria, de ploeg die VZV uitschakelde in de derde ronde, na een 13-11 ruststand met 27-23

Lublin heeft een lange geschiedenis in de Europa Cup en speelt sinds 1994 al 23 jaar onafgebroken Europees handbal . Men startte in 1994 in de City maar speelde daarna Champions League, EHF Cup  of Cup Winners 'Cup.  In 2001 wonnen ze - bij hun eerste deelname -  al eens de EHF Cup door in de finale het Kroatische Podravka Vegeta Koprivnica te verslaan. Ook bij de eerste deelnamen aan Challenge Cup kon de Poolse ploeg zich als winnaar  kronen.

Lublin nam al vroeg de leiding in de wedstrijd en liep via 5-2 weg naar 11-6. Nog voor de pauze kwam de Spaanse ploeg weer terug in de wedstrijden en scoorde bij 12-11 de aansluitingstreffer. Met een laatste treffer van Lublin werd er gerust bij 13-11.

De thuisploeg begon weer het beste aan de tweede helft en liep weer weg naar 16-12. Gran Canaria herpakte zich weer opnieuw en kwam met vijf doelpunten op rij op een 16-17 voorspong. Lublin sloeg meteen weer terug en won uiteindelijk met vier doelpinten verschil de tweede finale en daarmee ook de Challenge Cup .

  

Deel dit bericht