Nieuws

Promotie naar of degradatie uit BENE-league? Of blijft het status quo

Komend weekend gaan vier ploegen strijden voor twee plaatsen in de BENE-League voor het seizoen 2018-2019. De nummer vijf en zes van de BENE-League JMS Hurry Up en Wematrans Quintus gaan het opnemen tegen de nummers een en twee van de Eredivisie Stipt payroll Houten en DFS Arnhem. Voor de Arnhemmers is het de tweede keer dat ze als eredivisieploeg de kans krijgen te promoveren naar de BENE-League. Vorig seizoen strandde de ploeg uit Arnhem op doelsaldo nadat men in punten gelijk was geëindigd met Quintus. Dit seizen krijgt men een nieuwe kans.

In deze competitie van zes wedstrijdronden geen bonuspunten voor de deelnemers. Iedereen begint op een gelijkspeelveld. Het zal meteen spannend gaan worden want zowel de twee BENE-league ploegen als de twee eredivisie ploegen beginnen met een wedstrijd tegen elkaar.  Drie van de vier ploegen hebben hier twee weken naar toe kunnen werken. Hurry Up heeft  donderdagavond de kwartfinalewedstrijd uit de beker nog uit bij Bevo gespeeld en dat is een flinke slijtageslag geworden.

De ploeg uit Zwartemeer had halverwege het BENE-League seizoen de plannen al moeten bijstellen nadat duidelijk werd dat deelname aan de strijd om de landstitel en aan de Final4 van de BENE-league een moeilijk te realiseren doel zou gaan worden. Alles werd dan ook gezet op de beker, de kortste weg naar een prijs, waaraan men in 2011 als eens heeft geproefd toen men de beker wist te winnen. Maar aan die droom kwam donderdagavond ook abrupt een einde nadat men de hele wedstrijd op voorsprong had gestaan en Bevo in de laatste minuut weer gelijk kwam. Pas in de verlenging moest Hurry Up buigen. Die nederlaag kwam dan ook hard aan in Zwartemeer. Nu is het de vraag kan de ploeg zich over de zoveelste teleurstelling van dit seizoen heen zetten.  

Zaterdagavond  om 19:00 wacht Quintus in sporthal de eendracht in Zwartemeer De ploeg onder leiding van Alex Curescu en Jos Klepke werk al geruime tijd naar deze competitie toe nadat duidelijk was geworden dat men moest gaan strijden voor het behoud van de plek in de BENE-League. Voorbereid is men dan ook al in Kwintsheul en de ervaring van vorig jaar neemt men ook mee.

Ook de twee eredivisieploegen beginnen tegen elkaar. Het zal een spannende aangelegenheid gaan worden als om 21:00 uur in The Dome in Houten de wedstrijd tussen Houten en DFS van start gaat. In de competitie waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaag. In Houten werd het 30-30 in Arnhem 26-27. Dat laat meteen zien dat er met geen zinnig woord iets te zeggen valt hoe deze wedstrijd gaat aflopen. DFS weet wat het is als je de eerste wedstrijd wint, dan speel je tot het einde toe mee. Die ervaring nemen ze mee van vorig jaar. Voor Houten is het allemaal nieuw maar zij zitten in een flow na het behalen van de titel in de eredivisie

Het grote voordeel voor de eredivisieploegen is dat de druk ligt bij de twee BENE-League ploegen. Zij moeten winnen willen ze hun positie handhaven. De eredivisieploegen moeten niks en kunnen daarentegen vrank en vrij spelen en zijn de underdog maar kunne het hun tegenstanders knap lastig maken.  

Het programma en de uitskagen en standen vindt u hier 

 

Foto: 2017 Ontlading bij Quintus nadat men zich had weten te handhaven in de BENE-League

Deel dit bericht