Nieuws

Quintus doet zichzelf tekort tegen landskampioen VOC

‘We hadden een gelijkspel verdiend’

AD SPORT / Peter Lotman - Bijna hadden de handbalsters van Quintus landskampioen VOC te pakken. In de spannende slotfase ging het toch nog mis door het maken van verkeerde keuzes. Met 27-28 kwam de titelhouder met de schrik vrij en restte voor de Heulse speelsters de schrale troost dat ze de supporters hadden vermaakt.

De twee uitblinksters bij Quintus, keepster Esther de Vos en spelbepaalster Angelique van Duijvenbode, stonden na afloop naast elkaar nog even na te praten. “Dit is balen”, verwoordde De Vos de teleurstelling van haar teamgenoten. “Ook onnodig, want een gelijkspel zat er zeker in.”

“We hadden gewoon moeten winnen”, was Van Duijvenbode nóg stelliger in haar analyse. “Wij hebben op beslissende momenten vergeten door te drukken.”

Zowel De Vos als van Duijvenbode hoefde zichzelf niets te verwijten. De Westlandse keepster was geweldig op dreef en stopte de moeilijkste schoten. Dát was mede de reden, dat de thuisclub lang uitzicht had op een beter resultaat. Ook de beweeglijke opbouwspeelster, die zeven keer scoorde en nog een handvol assists gaf, leverde een belangrijke bijdrage aan de gelijkwaardige partij.

Aanzien waard

Niet alles ging goed in het duel, dat ondanks de technische fouten aan beide kanten tóch het aanzien waard was. Dat kwam vooral door het hoge tempo en de snelle combinaties, afgerond met fraaie doelpunten. De Amsterdamse lijstaanvoerder maakte ook nogal wat fouten, maar had met Rachel de Haze opnieuw een belangrijke pion in het team. De altijd gedreven aanjaagster van de ploeg schoot negen keer raak en bracht vooral haar teamgenoten met slimme passjes in stelling.

Tegen haar schotgeweld was de Westlandse verdediging onvoldoende opgewassen. Dat kwam mede, omdat coach René Zwinkels in het hart van de defensie Suzie Otten miste. De verdedigingsspecialiste ontbrak vanwege een knieblessure en dat was merkbaar in de afweer. Zwinkels: “Zo’n speelster kun je niet missen in de dekking. Er werd door het middenblok te weifelend ingegrepen en te weinig uitgestapt op de schutters.”

Glansrol

Na de 12-14 ruststand waren er twee momenten waarop Quintus verzuimde aansluiting te vinden. Het maakte een 13-17 achterstand goed tot 18-20 met in die fase Angelique van Duijvenbode in een glansrol. Vervolgens kwam de thuisclub van 22-25 knap terug tot 25-25 door fraaie treffers van de sterk spelende Nicole van Meteren, Fem Boeters en Iris van Aalst. Wéér ‘vergat’ Quintus door te drukken en kwam opnieuw op twee doelpunten achterstand: 25-27.

Fem Boeters zorgde voor 26-27 en de fans smeekten om de gelijkmaker met nog één minuut op de klok. Maar juist Nikita van der Vliet schoot raak voor VOC, waarna de laatste treffer van Van Duijvenbode in het eindsignaal te laat kwam voor de verdiende gelijkmaker: 27-28.

Coach Zwinkels was , zoals altijd, realistisch: “Jammer, hard gewerkt en niet de beloning gekregen. Maar we hebben laten zien dat we straks in de play-offs volop kunnen meedoen. En dan gaat het erom.”

Doelpunten Quintus: Angelique van Duijvenbode (7), Nicole van Meteren (5), Lisanne Kruijswijk, Fem Boeters, Lois Strik, Iris van Aalst (allen 3), Jill van der Zeijden (2) en Sabine Vollebregt.

Doelpunten VOC: Rachel de Haze (9), Isa Ternede (6), Nikita van der Vliet (5), Pien van der Geest, Zoë Sprengers, Zola Amsen (allen 2), Laura Zeldenthuis en Britt van der Baan.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****): Er werden veel fouten gemaakt, maar door het spannende scoreverloop was de wedstrijd toch het aanzien waard. Er werd door beide teams met veel inzet gespeeld en de combinaties waren vaak prima. VOC was de bovenliggende partij, maar Quintus knokte zich steeds terug. Dat maakte de wedstrijd boeiend.

Scheidsrechters (****): Ruud en Paul Geraets floten een voortreffelijke wedstrijd, zoals we van ze gewend zijn. Rustig, onopvallend zonder zelf de show te willen stelen. Het was een duel met veel wisselende, hectische momenten, maar zij hadden alles in de smiezen. Nauwelijks op een fout te betrappen.

Beste speelsters: Bij Quintus sprongen keepster Esther de Vos en midopbouwster Angelique van Duijvenbode er bovenuit. Bij VOC blijkt Rachel de Haze nog steeds onmisbaar. Wat een gedrevenheid en wat een power! Heerlijk voor een coach om haar in de ploeg te hebben.

cover Actiemoment uit het duel tussen Quintus en VOC

foto Patrick Dolkens

Meer foto's op onze Facbookpagina

 

Deel dit bericht