Quintus en Handbal Venlo door naar Halve finale Beker

Twee kwartfinale wedstrijden uit het bekertoernooi zijn er dinsdagavond gespeeld bij de dames. Virto Quintus en Handbal Venlo hebben zich geplaatst voor de halve finale.

DSVD had zich via eredivisionist VZV geplaatst voor de kwartfinale. Daar bleek dat Quintus toch een maatje groter is dan VZV in de vorige ronde. De Heulse ploeg, afgelopen weekend nog actief in de Europacup, had feitelijk geen kind aan de koploper uit de eerste divisie. Na de 13-20 ruststand plaatste Quintus zich eenvoudig met een 26-48 overwinning voor de halve finale. De handbalsters van DSVD, die op het punt staan te promoveren naar de eredivisie, zijn daarmee weer een hele ervaring rijker.

Handbal Venlo plaatste zich na een overwinning op Borhave voor de halve finale, maar dat zag er in de eerste helt in eerste instantie niet naar uit. Borhave kwam het beste uit de startblokken en pakte een 3-5 voorsprong. De ploeg uit Twente kon deze niet vasthouden en langzaam kreeg de thuisploeg toch het overwicht en kwam via en 9-10 tussenstand halverwege de eerste helft uit op een 15-13 voorsprong bij rust.

In de tweede helft kwam Venlo op een drie punten voorsprong. Die marge bleef lang op het scorebord staan in sporthal Craneveld. Met nog tien minuten te spelen stond het 23-20 en leek nog alles mogelijk. Echter Venlo  liet zich niet onbetuigd en maakte het de slotfase af en liep uit naar de 28-22 overwinning.

Donderdag staan om 20.30 uur MJ Dalfsen tegen Anytime Fitnes BFC en om 19.30 uur Geonius V&L tegen Succes Schoonmaak VOC op het programma.