Nieuws

Quintus met een en Vlug en Lenig met twee benen in volgende Europese ronde

Quintus met een en Vlug en Lenig met twee benen in volgende Europese ronde

Vanmiddag al de retunrwedstrijden

Door Frits Feuler– Het moet op deze zondag al gek lopen willen Quintus en Geonius Vlug en Lenig zich niet weten te plaatsen voor de volgende Europese ronde in de Challenge Cup. Beide teams werken hun dubbele duels in één weekeinde af. Quintus doet dat tegen de IJslandse koploper Valur in eigen hal, de Geleense ploeg verkoos, eveneens uit kostenoogpunt, tweemaal in Kumanovo (Macedonië) te spelen tegen de nummer een de nationale competitie.

Vlug en Lenig had geen kind aan de thuisploeg die zich gesteund wist door 1500 fans. Halverwege leidden de Limburgsen soeverein met 8-19. In de tweede helft bleef het tempo strak, hetgeen uiteindelijk de 15-39 zege verklaart. Vanavond is de ‘terugwedstrijd’ in dezelfde hal.

Kelly Koolen, zes keer raak namens Vlug en Lenig                    foto Vlug en Lenig

Scores Vlug en Lenig kwamen op naam van Beijers (8), Koolen (6), Houben (5), Janssen (5), Peeters (5), Storcken (5), Hoitzing (3), Acampo (1) en Noordink (1).

Quintus, voor 550 toeschouwers, kon bij rust bogen op een 13-8 voorsprong. De gasten lieten in de tweede helft wat meer hun tanden zien en konden de marge met één treffer verkleinen. Het werd uiteindelijk 24-20. Een uitslag die voldoende moet zijn om vandaag – weer in eigen hal – plaatsing voor de volgende ronde definitief rond te maken.

Scores Quintus op naam van Hage (8), Devilee (5), Van Steekelenburg (4), Zwinkels (4), Oostveen (1), Strik (1), Van Wissen (1). 

Deel dit bericht